Sparta slaat wéér toe en pikt aanwinst nummer acht op in Polen

24 juni 2022, 13:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam is in razendsnel tempo aan het doorpakken op de transfermarkt. Donderdag werden aanwinst nummer zes en zeven gepresenteerd en een dag later volgde nu ook de achtste versterking. Het gaat om de Belgisch-Congelese vleugelaanvaller Jason Lokilo (23).

Lokilo komt over van het Poolse Gornik Leczna en tekent op Het Kasteel een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een derde jaar. De aanvaller was actief in de jeugdopleidingen van Anderlecht en Crystal Palace - bij laatstgenoemde debuteerde hij in het betaald voetbal - en speelde vervolgens ook voor FC Lorient (op huurbasis) en Doncaster Rovers. Afgelopen seizoen was hij dus actief in Polen, waar hij in 26 wedstrijden twee goals maakte en zes assists leverde.

Technisch directeur Gerard Nijkamp stelde de aanwinst voor op de website van Sparta. "Jason is een creatieve aanvaller, die met zijn snelheid en individuele acties voor gevaar en kansen kan zorgen. Hij kan aan de zijkanten spelen, maar heeft ook ervaring als aanvallende middenvelder. Hij past goed binnen het type voetbal dat wij met Sparta graag willen spelen en we zien hem als waardevolle aanvulling op de selectie."

Achtste versterking

Nijkamp werkt deze periode keihard aan het op orde krijgen van de selectie. Lokilo is alweer de achtste zomeraanwinst, nadat een dag eerder Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano (beiden van Odds BK) werden gepresenteerd. Ook Charles-Andreas Brym, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Nick Olij en Omar Rekik verhuisden deze zomer al naar Het Kasteel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen