Feyenoord verbaast aanwinst Wieffer: "Eerlijk gezegd niet gedacht"

24 juni 2022, 18:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mats Wieffer is de nieuwe middenvelder van Feyenoord. Een paar weken geleden had de voetballer alleen maar kunnen dromen van een Nederlandse topclub. De voetballer, die afgelopen seizoen furore maakte bij Excelsior, heeft zin in zijn nieuwe avontuur.

"Ik ben heel erg trots dat ik zo'n grote stap kan maken", vertelt de voetballer voor de camera van Feyenoord TV. "De afgelopen twee jaar heb ik goede seizoenen gedraaid bij Excelsior. Ik was wel toe aan een nieuwe stap, maar ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat er zo'n grote stap inzat. Het is een top-drie club. Ik heb er niet heel lang over na moeten denken. Het is alleen maar mooi. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het aankan. Het zal voetballend een stuk sneller zijn."

Wieffer speelde de afgelopen twee seizoenen op het tweede niveau van Nederland, nu mag hij zich laten zien in de top. "In de Keuken Kampioen Divisie zitten ze iets dichter op je hielen, in de Eredivisie is het iets tactischer voor mijn gevoel, waardoor je meer ruimte krijgt. Dat ligt mij beter", vertelt de middenvelder, die zichzelf 'redelijk compleet' noemt als voetballer. "Ik ben een box-to-box-speler, die veel meters maakt, de bal veel vooruit speelt en de duels niet schuwt."

Marino Pusic

De middenvelder maakt een mooie stap, maar niet alles voor hem is nieuw. Zo komt hij in de Kuip assistent-trainer Marino Pusic tegen, die hij nog kent van zijn periode bij FC Twente. Daar doorliep Wieffer de jeugdopleiding. "Pusic heeft me destijds bij het eerste gehaald bij Twente. Onder hem debuteerde ik. Daar ben ik hem dankbaar voor", aldus de voetballer, die nog een voordeel ziet in zijn stap binnen Rotterdam: "Ik hoef in principe niet te verhuizen, dus dat is ook ideaal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen