Feyenoord verbaast aanwinst Wieffer: "Eerlijk gezegd niet gedacht"

24 juni 2022 – Mats Wieffer is de nieuwe middenvelder van Feyenoord. Een paar weken geleden had de voetballer alleen maar kunnen dromen van een Nederlandse topclub. De voetballer, die afgelopen seizoen furore maakte bij Excelsior, heeft zin in zijn nieuwe avontuur.

Feyenoord verbaast aanwinst Wieffer: "Eerlijk gezegd niet gedacht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik ben heel erg trots dat ik zo'n grote stap kan maken", vertelt de voetballer voor de camera van Feyenoord TV. "De afgelopen twee jaar heb ik goede seizoenen gedraaid bij Excelsior. Ik was wel toe aan een nieuwe stap, maar ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat er zo'n grote stap inzat. Het is een top-drie club. Ik heb er niet heel lang over na moeten denken. Het is alleen maar mooi. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het aankan. Het zal voetballend een stuk sneller zijn."

Wieffer speelde de afgelopen twee seizoenen op het tweede niveau van Nederland, nu mag hij zich laten zien in de top. "In de Keuken Kampioen Divisie zitten ze iets dichter op je hielen, in de Eredivisie is het iets tactischer voor mijn gevoel, waardoor je meer ruimte krijgt. Dat ligt mij beter", vertelt de middenvelder, die zichzelf 'redelijk compleet' noemt als voetballer. "Ik ben een box-to-box-speler, die veel meters maakt, de bal veel vooruit speelt en de duels niet schuwt."

Marino Pusic
De middenvelder maakt een mooie stap, maar niet alles voor hem is nieuw. Zo komt hij in de Kuip assistent-trainer Marino Pusic tegen, die hij nog kent van zijn periode bij FC Twente. Daar doorliep Wieffer de jeugdopleiding. "Pusic heeft me destijds bij het eerste gehaald bij Twente. Onder hem debuteerde ik. Daar ben ik hem dankbaar voor", aldus de voetballer, die nog een voordeel ziet in zijn stap binnen Rotterdam: "Ik hoef in principe niet te verhuizen, dus dat is ook ideaal."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd