AZ heeft Odgaard binnen: duurste aankoop in vijftien jaar

24 juni 2022, 18:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft de portemonnee getrokken voor Jens Odgaard. De Alkmaarders hadden jarenlang de vuistregel dat spelers niet duurder mochten zijn dan drie miljoen euro, maar daar zien de beleidbepalers nu vanaf. Voor het eerst in vijftien jaar tijd wordt er meer betaald: ruim vier miljoen euro voor de spits. In 2007 gaf de club voor het laatst meer geld uit aan een speler. Destijds kwam Mounir El Hamdaoui voor zeven miljoen euro.

Odgaard komt over van Sassuolo, dat hem al twee keer in Nederland stalde. In het afgebroken coronaseizoen kwam de aanvaller tot zeven doelpunten bij sc Heerenveen. Geen onaardige cijfers, maar pas afgelopen seizoen toonde hij zijn echte klasse. Bij RKC werd de doelpuntenmaker een revelatie. Hij scoorde in totaal elf treffers en was daarnaast goed voor drie assists. Daarmee was hij een van de steunpilaren bij de ploeg uit Noord-Brabant. Die cijfers waren genoeg om de twijfels bij AZ weg te nemen. 

In Alkmaar tekent hij een vijfjarig contract, tot groot genoegen van Max Huiberts. "We zijn hier heel blij mee. We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Wij denken dat hij hier goed past omdat hij heeft bewezen makkelijk doelpunten te kunnen maken. Daarnaast is hij een intelligente speler, goed in de kleine ruimte en heeft hij een goed schot in zijn linkerbeen."

Pavlidis en Odgaard

Vorig seizoen winkelden de Alkmaarders ook al in Brabant. Destijds kwam Vangelis Pavlidis over van Willem II. Hij was goed voor zestien goals en vijf assists. Hij en Odgaard moeten nu de concurrentiestrijd met elkaar aan gaan. De Deense aanvaller heeft zin in zijn derde Nederlandse avontuur. "Mijn eerste indruk is heel goed. AZ is een grote club in Nederland en dus ook voor mij. Dit is een grote stap voor mij en één in de goede richting. Ik kan niet wachten om aan de Eredivisie en de Europese wedstrijden te beginnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aan die vijgen plukker heb je geen moer aan ,jullie kunnen nog beter die vijgen plukker verkopen en die Meneer Pascal Jansen ,want dat is ook zo'n waardeloos figuur ,de mensen lopen niet naar stadion voor zo'n armzalige trainer die er totaal niets van kan .Dus AZ een nieuwe trainer en nog een goed voorhoede speler .Dan komen de mensen weer naar stadion.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen