Wiegman coacht 'oranje' Engeland: "Een heel speciale wedstrijd"

24 juni 2022 – De Oranje Leeuwinnen nemen het vanavond op tegen Engeland. De ploegen spelen beide in het uitshirt, waardoor de Nederlanders in het wit spelen en de tegenstander in het oranje. Voor Sarina Wiegman is het sowieso een speciale wedstrijd. Jarenlang stond zij voor de spelersgroep van haar geboorteland. Nu neemt ze het juist op tegen die ploeg.

Wiegman coacht 'oranje' Engeland: "Een heel speciale wedstrijd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het wordt een hele speciale wedstrijd voor mij. Ik heb zo lang met het team gewerkt. Het is echt leuk om iedereen weer te zien", vertelt de bondscoach bij de NOS. Onder haar leiding wist Oranje Europees kampioen te worden, de finale van het Wereldkampioenschap te halen en zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. "In Nederland had je een paar exceptionele talenten, in Engeland is de selectie veel breder. Het tempo op de training is daardoor hoger, net als het gemiddelde niveau van de speelsters", aldus Wiegman.

Sinds de Nederlandse voor de groep staat aan de andere kant van de Noordzee is de ploeg nog ongeslagen. Engeland speelde tot dusver twaalf wedstrijden onder haar leiding. Over een favorietenrol voor het Europees kampioenschap deze zomer wil ze nog niet praten. "We gaan het maximale geven en bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We hopen ver te komen, maar er zijn meer sterke landen."

Ze sluit onder andere haar oude werkgever niet uit: "Nederland natuurlijk, maar ook Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zweden en ook Noorwegen, dat weer over Ada Hegerberg kan beschikken. Ook de top van het vrouwenvoetbal is breder geworden."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd