Blaswich en Götze in zelfde schuitje: "Hij zal een aanwinst zijn"

24 juni 2022 – Janis Blaswich keert na vier seizoenen bij Heracles Almelo terug in zijn geboorteland Duitsland, waar hij gaat spelen voor RB Leipzig. De doelman is niet de enige die komende zomer te bewonderen is in de Bundesliga. Ook Mario Götze maakt de overstap vanuit de Eredivisie. Hij speelt komend seizoen bij Eintracht Frankfurt. De keeper heeft alle vertrouwen in de middenvelder.

Blaswich en Götze in zelfde schuitje: "Hij zal een aanwinst zijn"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Hij zal een aanwinst zijn voor de Bundesliga. Het is belangrijk dat hij het plezier blijft hebben dat hij ook bij PSV had", vertelt Blaswich in gesprek met BILD over de middenvelder, die in het verleden bij Borussia Dortmund en Bayern München speelde. De keeper weet dat er grote verschillen zijn tussen het voetbal in beide landen. "Het is moeilijk om de competities te vergelijken. In Nederland is over de hele linie meer technisch kwaliteit, zelfs bij de kleine clubs. De focus ligt minder op het fysiek."

"En natuurlijk ligt er in Duitsland overal natuurgras, terwijl we in Almelo op Kunstgras speelden", vervolgt de doelman, die zin heeft in zijn nieuwe avontuur. Waar hij in het verleden onder contract stond bij Borussia Mönchengladbach, Dynamo Dresden en Hansa Rostock hoopt hij nu met zijn nieuwe club op prijzen te kunnen jagen. "Ik ben er vast van overtuigd dat we voor titels kunnen spelen. Maar natuurlijk moet alles passen."

Blaswich moet in Leipzig de concurrentiestrijd aangaan met Peter Gulacsi. "Ik wil hier gewoon een gezonde concurrentiestrijd leveren. Ik kijk ernaar uit om met het hele keepersteam samen te werken en ik hoop op een goede samenwerking met Pete", aldus de sluitpost.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd