Aanwinsten en 'clubloze' Brenet trefzeker bij elfklapper FC Twente

25 juni 2022, 16:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een probleemloze zege op de amateurs van sv Bon Boys. De tweedeklasser werd met liefst 0-11 verslagen. Het waren veelal de aanvallers die de doelpunten voor hun rekening namen, maar ook de eigenlijk clubloze Joshua Brenet scoorde twee keer.

Bij Twente ontbraken nog enkele namen als Lars Unnerstall, Ramiz Zerrouki en de nu definitief overgenomen Michal Sadilek, maar de selectie was voor een groot deel compleet. Zo was het bijvoorbeeld Vaclav Cerny die na een klein halfuur met twee doelpunten in twee minuten tijd de ban wist te breken.

Virgil Misidjan en Ricky van Wolfswinkel droegen eveneens bij aan de ruststand van 0-5, terwijl tussendoor ook de van PSV overgenomen Mathis Kjølø zijn eerste doelpunt maakte. Hij speelde net als aanwinsten Sem Steijn en Przemyslaw Tyton zijn eerste wedstrijd in het shirt van FC Twente.

Na rust verschenen er elf andere namen op het veld, onder wie een andere 'aanwinst' Manfred Ugalde. De aanvaller zou na het afgelopen seizoen eigenlijk terugkeren naar Manchester City, maar wordt nog een seizoen gehuurd. Wat hij dit seizoen kan brengen, liet hij direct zien. Met een hattrick was hij de meest trefzekere speler van de middag.

De overige goals werden gemaakt door Denilho Cleonise en Joshua Brenet (2x). Laatstgenoemde is eigenlijk al geen speler meer van FC Twente, maar doet in afwachting van een besluit over zijn toekomst de voorbereiding nog mee. Daarmee is een langer verblijf in Enschede bovendien nog niet uitgesloten. PSV is een andere kandidaat, terwijl Feyenoord inmiddels afgehaakt lijkt te zijn.