Van Nistelrooij mist vele afwezigen niet bij succesvol PSV-debuut

25 juni 2022 – Ruud van Nistelrooij heeft zijn officieuze debuut als hoofdtrainer van PSV erop zitten. In eigen huis werd er met 6-0 gewonnen van de Duitse amateurclub BW Lohne. Aanwinst Walter Benítez speelde vier dagen na zijn transfer naar de Eindhovense club al zijn eerste wedstrijd. 

Van Nistelrooij mist vele afwezigen niet bij succesvol PSV-debuut

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Daarmee was Benítez direct een van de weinige basisspelers - dat zou althans Benítez' rol moeten worden - waarover Van Nistelrooij in zijn eerste duel kon beschikken. Noni Madueke, Joey Veerman en Philipp Max waren verder de enige basiskrachten van vorig seizoen die direct aan de aftrap stonden. De basis werd verder aangevuld met reserves Marco van Ginkel, Yorbe Vertessen, Armando Obispo en Derrick Luckassen en jeugdspelers Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Fredrik Oppegard.

De eerste treffer van de voorbereiding kwam op naam van Obispo. De verdediger opende na zes minuten de score met een kopbal, waarna de score al verder had kunnen oplopen. De ruststand was echter 'slechts' 2-0, nadat Yorbe Vertessen voor rust een assist van Noni Madueke binnentikte.

Na rust was Joel Drommel de enige ervaren kracht, tussen de tien jeugdspelers die met hem het veld opliepen. Zij breidden de score al na vijf minuten verder uit: de twintigjarige Canadese middenvelder Simon Colyn tekende voor de 3-0 na geweldig voorbereidend werk van de Amerikaan Dante Sealy. In minuut 73 en 78 vielen vervolgens ook de vierde en de vijfde treffer. Eerst was het Richard Ledezma die van dichtbij binnenschoot, waarna een in eigen goal gewerkte voorzet vijf minuten later de eindstand opleverde. De 6-0 eindstand werd in de negentigste minuut bereikt door de tweede treffer van Colyn.

Afwezigen
Van Nistelrooij begint bij PSV met een ruime zege, al zegt het gezien de afwezigheid van vele spelers nog weinig. Internationals Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré zullen later aansluiten; André Ramalho, Carlos Vinícius, Mauro Júnior, Olivier Boscagli en Phillipp Mwene zijn nog geblesseerd en Ki-Jana Hoever, Boy Waterman, Kjell Peersman en Maxime Delanghe werken een individueel programma af.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd