Rellen bij finale nacompetitie amateurs; politieheli de lucht in

25 juni 2022, 23:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen WHC en Nieuwenhoorn is zaterdagmiddag helemaal uit de hand gelopen. De ploegen uit Wezep en Hellevloetsluis troffen elkaar in de strijd voor een plekje in de Hoofdklasse. De aanhang van de finalisten liet zich van hun slechtste kans zien.

Omdat de finale van de nacompetitie op neutraal terrein moest worden gespeeld, waren beide ploegen afgereisd naar Rosmalen. In de Brabantse plaats ging het vlak voor de strafschoppenserie helemaal mis tussen supporters van beide ploegen. Tientallen mensen gingen elkaar te lijf met paaltjes, stoeptegels en hekken. Naar verluidt kwam de politie vervolgens met liefst dertig auto's naar Sportpark De Groote Wielen.

Er werd zelfs besloten dat een politiehelikopter alles vanuit de lucht in de gaten moest houden. Beide ploegen hadden veel fans meegenomen naar het sportpark van OJC Rosmalen. "Rondom de wedstrijd hing er al een grimmige sfeer. Er zaten fans tussen van Feyenoord en Ajax, die niet voor het voetbal kwamen", aldus een woordvoerder van de politie tegenover Omroep Brabant. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Uiteindelijk slaagde de politie er in om iedereen van het complex te krijgen. De aanhang van Nieuwenhoorn ging met een goed gevoel terug naar Hellevoetsluis. Hun vaandelteam wist de strafschoppen namelijk iets beter te nemen en mag zich vanaf nu Hoofdklasser noemen. Na 90 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord, in de verlenging werd vervolgens niet gescoord. WHC blijft actief in de Eerste Klasse.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt de Hoofdklasse geen Vierde Divisie komend seizoen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen