Gewilde Brenet gewaarschuwd: "We kunnen niet eeuwig wachten"

26 juni 2022, 13:51

Joshua Brenet blijft de beslissing over zijn toekomst voor zich uitschuiven. De vleugelverdediger maakte afgelopen winter transfervrij de overstap van TSG Hoffenheim naar FC Twente, waar hij een contract tot het einde van het seizoen tekende. De Tukkers willen graag met hem door, maar meerdere clubs hebben interesse. Ron Jans hoopt dat er snel duidelijkheid komt.

PSV en Feyenoord werden genoemd als mogelijke bestemming, terwijl er ook vanuit het buitenland naar hem geïnformeerd wordt. Inmiddels lijken de Rotterdammers de strijd te kunnen staken. Brenet wil bij zijn nieuwe club de garantie dat hij als basisspeler gehaald wordt, maar die garantie kreeg hij niet in De Kuip. Feyenoord zag in hem een bruikbare stand-in, die zowel links als rechts uit de voeten kan. De club moet nu verder zoeken, terwijl FC Twente blijft hopen op zijn komst. Jans wil hem wel de garantie geven dat hij gaat spelen, zoals hij de afgelopen maanden ook deed.

"Hij beslist uiteindelijk. Hij weet wat wij willen. Hij traint mee, heeft het hartstikke naar zijn zin en hij maakte ook nog twee goals", vertelde de trainer in gesprek met 1Twente Enschede, na het duel met Bon Boys (0-11). "Wat wij willen is duidelijk, maar we kunnen niet eeuwig wachten. Als wij een kandidaat hebben waarvan wij denken: die kan het ook invullen, dan is hij te laat."

De trainer wil zijn selectie snel bij elkaar hebben, omdat de club voorrondes speelt voor de Conference League. "Het liefste houden we hem, we gaan hem maandag nog een keer aardig aankijken", vertelt Jans lachend. "Kijk, we moeten 4 augustus al spelen en we moeten op een gegeven moment wel een beslissing hebben van Joshua."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Kijk, we moeten 4 augustus al spelen en we moeten op een gegeven moment wel een beslissing hebben van Joshua." 4 augustus 'al' noemen is wel wat overdreven. De Eredivisie begint letterlijk de dag erna al, dus het is nauwelijks vroeger dan wanneer ze geen Europees zouden spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen