'Volgende toptransfer Arsenal: Haaland jaagt Jesus richting Londen'

26 juni 2022 – Gabriel Jesus wordt de volgende grote aankoop van Arsenal. De 25-jarige Braziliaan komt over van Manchester City en tekent een contract tot medio 2027. The Gunners betalen voor zijn komst een bedrag van omgerekend ruim 52 miljoen euro. 

'Volgende toptransfer Arsenal: Haaland jaagt Jesus richting Londen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Transferspecialist Fabrizio Romano meldde zondagavond dat de transfer van Jesus honderd procent rond is. Het enige wat daarmee nog rest, is een bevestiging vanuit de clubs. De aanwezigheid van Mikel Arteta bij Arsenal zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de onderhandelingen. De twee kregen al met elkaar te maken toen de trainer als assistent werkzaam was bij Manchester City.

Jesus werd in 2017 voor 32 miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse Palmeiras. In vijf jaar tijd speelde hij 236 wedstrijden voor The Citizens, waarin hij 95 keer scoorde en 46 assists leverde. Waar hij echter toch al niet altijd basisspeler was, is zijn perspectief met de komst van Erling Haaland nog eens flink geslonken. De transfer naar Arsenal is de oplossing daarvoor.

Voor Arsenal is Jesus de tweede grote aankoop van deze zomer. Eerder werd ook al 35 miljoen euro betaald voor de 22-jarige aanvallende middenvelder Fábio Vieira van FC Porto. Doelman Matt Turner van New England Revolution en aanvaller Marquinhos van São Paulo werden eveneens deze zomer aangetrokken. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd