Barcelona ontstemd: AS Roma blaast traditionele openingsduel af

27 juni 2022 – Een opvallend bericht uit Spanje. FC Barcelona meldt maandagavond in een statement dat  AS Roma de jaarlijkse openingswedstirjd in de strijd om de Joan Gamper Trophy heeft afgezegd. De Catalaanse club laat weten te onderzoeken of er juridische stappen tegen de Italianen ondernomen kunnen worden.

Barcelona ontstemd: AS Roma blaast traditionele openingsduel af

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Elk jaar speelt FC Barcelona in het eigen Camp Nou het duel om de Joan Gamper Trophy. Deze jaarlijkse traditie vindt al sinds 1966 plaats en AS Roma werd dit jaar voor de tweede keer uitgenodigd. Echter hebben de Romeinen het duel, dat voor 6 augustus op het programma, afgeblazen. De winnaar van de Conference League heeft besloten de voorbereiding op de schop te gooien.

Dit heeft voor ergernis gezorgd bij FC Barcelona, dat middels een statement heeft gereageerd op de afzegging van de ploeg van José Mourinho. "'AS Roma heeft eenzijdig en zonder opgaaf van reden besloten om het door beide partijen ondertekende contract te beëindigen", beginnen de Catalanen op de website. "Onze juridische afdeling bestudeert de juiste acties om van het Italiaanse team de schade te claimen die de onverwachte en ongerechtvaardigde beslissing kan veroorzaken voor Barcelona en zijn fans."

De beslissing van AS Roma zorgt er daarnaast ook voor dat FC Barcelona met spoed op zoek moet naar een nieuwe opponent. Eenvoudig is dat niet, aangezien de meeste clubs de voorbereiding voor het nieuwe seizoen al helemaal rond hebben. Vorig jaar was Juventus te gast bij het openingsduel in Camp Nou.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd