Leeuwinnen behoren volgens datamodel tot EK-favorieten

28 juni 2022, 13:18

De resultaten van de laatste weken stemmen weinig hoopgevend, maar toch mogen de Oranje Leeuwinnen dromen van de tweede Europese titel op rij. Volgens databureau Opta behoort de ploeg van bondscoach Mark Parsons tot de vijf grootste kanshebbers in strijd om het eremetaal.

Duizenden simulaties van het toernooi, dat komende week begint, wezen uit dat het Nederlands elftal in tien procent van de gevallen als EK-winnaar uit de bus kwam. Daarmee neemt het de vijfde plaats in op de lijst met de grootste favorieten. Volgens het databureau is Engeland de voornaamste kanshebber. De ploeg van Sarina Wiegman maakt negentien procent kans op goud.

Datzelfde geldt voor de nationale ploeg van Frankrijk. Duitsland en Zweden behoren met vijftien procent kans eveneens tot de favorieten. Noord-Ierland is het land dat volgens de berekeningen het minst kans maakt op de hoofdprijs: het kleine duimpje wordt 0,1 procent winstkans toebedeeld.

De Leeuwinnen, winnaar van het Europees kampioenschap in 2017, lijken zich nu alvast stiekem op te kunnen maken voor een plek in de kwartfinale. De berekeningen wijzen namelijk uit dat de kans daarop 71 procent is. Oranje treft Zweden, Portugal en Zwitserland in de groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen