RKC Waalwijk
2 – 1
Sparta

Geslaagd officieus debuut voor Schreuder: eenvoudige zege

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 juni 2022 – Ajax is de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 begonnen met een probleemloze overwinning. De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder was dinsdagavond met 3-0 te sterk voor het Duitse SV Meppen. De eindstand was al bij rust bereikt.

Geslaagd officieus debuut voor Schreuder: eenvoudige zege

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hoewel de transfermarkt al een paar weken open is, wacht Ajax nog op de eerste versterkingen. Dat de Amsterdammers zich deze transferperiode graag willen versterken met Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal, is bekend. Maar zij zijn er deze week dus nog niet bij. Dat geldt ook voor internationals Jurriën Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Devyne Rensch, Nicolás Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Antony, Mohammed Kudus en Dusan Tadic. Zij hebben allemaal langer vakantie.

Daardoor kon Schreuder tegen SV Meppen veel talenten aan het werk zien. De nieuwe hoofdtrainer had in zijn basiself een plekje ingeruimd voor onder anderen Kian Fitz-Jim, Youri Bas, Youri Regeer, Naci Ünüvar en Sontje Hansen. Maar het was Christian Rasmussen die de score opende. De Deen kreeg na een kleine twintig minuten spelen de bal pardoes voor zijn voeten, alvorens doeltreffend raak te schieten. Na de openingstreffer van Ramussen ging het pas écht lopen bij Ajax. Dat leidde niet veel later tot de 2-0 van Hansen, die er in de eerste helft ook nog 3-0 van maakte. Zijn tweede treffer maakte hij na schitterend voorbereidend werk van Ünüvar.

Ihattaren
Schreuder greep de rust aan om zijn elftal op negen posities te wijzigen. Alleen Mohamed Ihattaren en Regeer mochten blijven staan. Ihattaren was, hoewel hij niet scoorde, een van de smaakmakers aan Amsterdamse zijde. Zijn teamgenoten zochten hem nadrukkelijk op, waardoor hij meermaals de kans kreeg om te laten zien dat hij nog altijd uitstekend kan voetballen. Het trainingskamp in De Lutte vormt voor Ihattaren de uitgelezen mogelijkheid om zichzelf in de kijker te spelen bij Schreuder, want als de internationals terugkeren ziet hij de concurrentie op de rechtsbuitenpositie flink toenemen.

Na een klein kwartier in de tweede helft werden ook Regeer en Ihattaren naar de kant gehaald. De spelers die het in het tweede bedrijf mochten laten zien van Schreuder, waaronder Anass Salah-Eddine, Julian Brandes, Jaydon Banel en Ar'Jany Martha, maakten aanmerkelijk minder indruk. Dat kwam de jonge Ajacieden echter niet duur te staan. SV Meppen, niet voor niets een derdeklasser, kon weinig tot geen potten breken. Waar Maarten Stekelenburg in de eerste helft niet werd getest, hoefde ook Jay Gorter na de pauze niet serieus in actie te komen.

Vermoeidheid
In de slotfase waren de Duitsers echter toch nog een keer dicht bij de eretreffer. Zo moest Salah-Eddine, de linksback die op de laatste speeldag van vorig seizoen debuteerde in de hoofdmacht, serieus ingrijpen om een Duits doelpunt te voorkomen. De vermoeidheid deed zich ondertussen al flink voelen bij de jonge Ajacieden, die dinsdagochtend nog een training hebben afgewerkt. Gescoord werd er dan ook niet meer in Oldenzaal. Zaterdag speelt Ajax de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding; Paderborn is dan de tegenstander.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd