'Ook WK-tegenstander Oranje op verlanglijstje van Chelsea'

28 juni 2022, 23:32

Sinds de Amerikaanse overname van Chelsea is het menens voor de Londenaren. Het is weliswaar nog wachten op de eerste grote aankoop onder het nieuwe bewind, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat die binnen is. Chelsea hoopt zich op zowel aanvallend als defensief vlak te versterken. Voor een plekje achterin komt nu ook Kalidou Koulibaly in aanmerking. 

Chelsea won vorig jaar de Champions League en was voornemens om in het afgelopen seizoen door te pakken. Maar Manchester City en Liverpool bleken een paar maatjes te groot in de Engelse titelstrijd. Daar moet volgend seizoen verandering in komen. Daarvoor hoopt Chelsea zich niet alleen te versterken met Raphinha (nu nog Leeds United) en Raheem Sterling (Manchester City), maar ook met meerdere verdedigers. 

De komst van nieuwe spelers voor de achterhoede is geen overbodige luxe. Chelsea heeft immers al afscheid genomen van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen. Rüdiger vertrok transfervrij naar Real Madrid, terwijl Christensen op zijn beurt op het punt staat om een contract te gaan tekenen bij FC Barcelona. Ook César Azpilicueta en Marcos Alonso staan in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona. 

Lees ook: 'Chelsea wil dubbeldeal met City en ziet Aké als De Ligt-alternatief'

Chelsea zet hoog in wat betreft nieuwe (centrum)verdedigers. De naam van Matthijs de Ligt wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Stamford Brigde, maar Juventus lijkt een te hoge transfersom te vragen. Chelsea heeft echter voldoende alternatieven voor de Nederlander. Zijn landgenoot Nathan Aké, bijvoorbeeld. Maar ook Jules Koundé van Sevilla en dus Koulibaly, als we Fabrizio Romano moeten geloven.

De Senegalees was de voorbije jaren niet weg te denken uit de achterhoede van Napoli, maar lijkt deze zomer eindelijk een nieuwe stap te gaan zetten. Koulibaly, tijdens het WK in Qatar de tegenstander van Oranje, heeft bij Napoli nog een contract tot medio 2023. Willen de Italianen nog wat aan hem verdienen, zullen ze hem deze zomer dus moeten verkopen. Chelsea heeft zich nog niet officieel gemeld. De Londenaren hopen eerst de komst van Raphinha af te ronden, alvorens de focus volop op de komst van een of meerdere centrumverdedigers gaat. 

Lees ook: 'Leeds en Chelsea bereiken akkoord; weg ligt open voor Gakpo'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen