PSV verrast en legt talent Xavi Simons voor meerdere jaren vast

29 juni 2022, 00:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons is de vierde zomeraanwinst van PSV. De aanvallende middenvelder komt, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet op huurbasis over van Paris Saint-Germain. Hij is namelijk definitief vastgelegd door de Eindhovenaren. 

Hoewel Simons bij PSG in het bezit was van een aflopend contract, had het er in eerste instantie veel van weg dat hij op huurbasis de overstap zou maken naar PSV. De Franse grootmacht was voornemens om Simons een nieuw contract te laten ondertekenen, alvorens hem te verhuren aan de Eindhovenaren. Maar zover komt het dus niet. PSV verrast vriend en vijand en haalt Simons definitief naar het Philips Stadion. De aanvallende middenvelder, die in het verleden furore maakte in de jeugdopleiding van FC Barcelona, heeft dinsdagavond zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2027. 

PSV had de 19-jarige Simons al langer op de korrel. Ruud van Nistelrooij wilde zeer recent nog niet al te veel kwijt over de komst van de talentvolle middenvelder, maar bevestigde wel dat PSV op zoek was naar een vervanger van Mario Götze. De Duitser, die twee jaar geleden overkwam van Borussia Dortmund, vertrok onlangs naar Eintracht Frankfurt. In de persoon van Simons heeft Van Nistelrooij zijn nieuwe schaduwspits binnen. ''Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen'', klinkt het namens directeur voetbalzaken John de Jong op de clubsite. 

Simons maakte in de zomer van 2019 de overstap van FC Barcelona naar PSG. Voor de Franse landskampioen kwam hij elf keer in actie. Simons scoorde niet, maar verzorgde wel een assist. Bij PSV is hij de vierde zomeraanwinst. De Eindhovenaren versterkten zich vorige week al met vleugelverdediger Ki-Jana Hoever en doelmannen Walter Benítez en Boy Waterman. PSV is desondanks nog lang niet klaar op de transfermarkt. Zo hoopt het deze week de terugkeer van Luuk de Jong af te ronden. De kopsterke spits staat nu nog onder contract bij Sevilla. Ook de 18-jarige Braziliaan Sevilla lijkt op weg naar Eindhoven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen