Wijnaldum speelde belangrijke rol in overgang Simons naar PSV

29 juni 2022 – Georginio Wijnaldum heeft een belangrijke rol gespeeld in de overgang van Xavi Simons naar PSV. Toen de negentienjarige middenvelder informatie inwon over zijn nieuwe club, klopte hij aan bij zijn (voormalig) teamgenoot bij Paris Saint-Germain.

Wijnaldum speelde belangrijke rol in overgang Simons naar PSV

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wijnaldum, die tussen 2011 en 2015 uitkwam voor PSV, sprak positief over zijn oude club en trainer Ruud van Nistelrooij. "Hij zei dat hij PSV een goede club is om jezelf te ontwikkelen. Hij kent de trainer ook en heeft mij uitgelegd hoe hij het spelletje ziet. Ik vond het prettig hoe hij erover praatte, dat is een van de redenen waarom ik voor PSV heb gekozen", vertelt Simons in zijn eerste interview met de media-afdeling van PSV.

Met Van Nistelrooij sprak Simons ook meerdere keren. "Ik heb daar een ontzettend goed gevoel aan overgehouden. Ik heb in een vroeg stadium met de trainer gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in m'n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen", aldus de jeugdinternational.

Ideaal scenario
Simons heeft zich tot de zomer van 2027 verbonden aan PSV. De verwachting was dat de middenvelder zijn contract bij Paris Saint-Germain zou verlengen om vervolgens te worden verhuurd aan de vice-kampioen van de Eredivisie, maar er is voor een andere constructie gekozen. "Een jaar huur was voor mij niet het ideale scenario. Mijn familie en zaakwaarnemer dachten dat dit voor de lange termijn de beste keuze is."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd