'Roma zegde onder druk van Al-Khelaïfi af voor duel met Barça'

29 juni 2022, 14:38

AS Roma meldde zich deze week af voor de strijd om de Trofeu Joan Gamper tegen FC Barcelona. De prestigieuze wedstrijd zou volgens de Italiaanse club niet langer passen in de planning voor de voorbereiding. Maar volgens Corriere dello Sport heeft Roma niet het eerlijke verhaal verteld.

De Italiaanse krant claimt dat Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Paris Saint-Germain en de European Club Association (ECA), een grote rol heeft gespeeld in het geheel. Hij zou Dan Friedkin, de eigenaar van Roma, onder druk hebben gezet om de wedstrijd te annuleren. De belangenvereniging van de grote Europese clubs is groot tegenstander van de Super League, de gesloten competitie waar alleen Barcelona, Real Madrid en Juventus hun handen nog niet van hebben getrokken.

Al-Khelaïfi vindt niet dat een club als Roma op dit moment moet oefenen tegen een van de voorvechters van de Super League. Onder zijn druk zou Friedkin, die deel uitmaakt van het raad van bestuur van de ECA, hebben besloten om de wedstrijd te annuleren. Barcelona reageerde furieus op het 'eenzijdige' besluit van Roma en gaf in een statement aan dat er mogelijk een schadeclaim wordt ingediend.

Barcelona is er vooralsnog niet in geslaagd een nieuwe tegenstander te strikken voor de strijd om de Trofeu Joan Gamper. Volgende maand vliegen de Catalanen voor een oefentrip naar de Verenigde Staten, waar zij het opnemen tegen mede Super League-voorvechters Real Madrid en Juventus. Ook wordt er dan geoefend tegen Inter Miami en New York Red Bulls.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kritisch
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Roma zegde onder druk van Al-Khelaïfi af voor duel met Barça' Zegde… ja toch, helemaal mooi 👍🏼

Wigbolt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is 100% correct Nederlands…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen