Romano komt met financiële details over megatransfer Frenkie

29 juni 2022 – FC Barcelona gaat uiteindelijk winst maken op Frenkie de Jong, die na drie seizoenen zijn vleugels uitslaat en op weg is naar Manchester United. Het gegarandeerde bedrag komt niet boven de 75 miljoen uit dat Barça aan Ajax betaalde, maar via bonussen gaat de transfersom nog aanzienlijk oplopen.

Romano komt met financiële details over megatransfer Frenkie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens Fabrizio Romano krijgt FC Barcelona van United direct na het afronden van de transfer 65 miljoen euro op de bankrekening gestort. Daar blijft het echter niet bij. In de deal worden namelijk bonussen opgenomen van rond de twintig miljoen euro, wat het bedrag op 85 miljoen euro gaat brengen. Daarover wordt nog gediscussieerd tussen beide partijen.

Overigens moet De Jong zelf eerst nog een akkoord bereiken met Manchester United, maar dat gaat volgens diverse Engelse media geen problemen opleveren. De middenvelder staat open voor een hernieuwde samenwerking met Erik ten Hag, ook al gaat hij komend seizoen met Manchester United niet in de Champions League acteren.

De Jong stijgt met zijn totaalbedrag van 85 miljoen euro naar de tweede plaats in het Nederlandse transferklassement. De spelmaker bezet momenteel de derde plaats achter Matthijs de Ligt (85,5 miljoen euro) en Virgil van Dijk (84,65 miljoen euro).

Reacties

Eredivisie

gerelateerd