Dijkhuizen staat niet achter keuze Dallinga: "Clubs zitten te slapen"

29 juni 2022, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marinus Dijkhuizen is geen voorstander van de keuze van Thijs Dallinga om naar het buitenland te verkassen. De spits gaat volgens diverse media aan de slag bij de Franse promovendus Toulouse, waar hij vooral fysiek aan de bak moet. Dijkhuizen had liever gezien dat zijn parel van Excelsior actief was gebleven in Nederland.

"Het is een mooie transfer, maar ik vind het ook wel zonde", begint de hoofdtrainer van Excelsior voor de camera van ESPN. "Ik vind het jammer dat hij weggaat uit Nederland. Het was niet realistisch voor Excelsior om hem te behouden, maar het was wel beter geweest voor zijn ontwikkeling. De stap is nu wel heel erg groot. Het was het mooiste geweest als AZ hem had gepakt, maar een aantal Nederlandse clubs heeft zitten slapen."

Lees ook: Thijs Dallinga lijkt miljoenentransfer te pakken te hebben

Dijkhuizen is naar eigen zeggen enthousiast over de spits die zich afgelopen seizoen met 32 goals kroonde tot topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, en daarmee bijdroeg aan promotie. "Natuurlijk moet hij nog veel bewijzen op Eredivisie-niveau. Maar als je kijkt naar zijn veelzijdigheid, zijn loopacties, mentaliteit en fysiek... Dan snap ik het niet."

Excelsior trainde woensdag voor de eerste keer van het seizoen. Niet alleen Dallinga vertrekt uit Kralingen: ook Reuven Niemeijer heeft besloten zijn contract niet te verlengen en naar Italië te verkassen. Eerder vertrok Mats Wieffer al naar Feyenoord.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen