Lukaku keert terug op oude nest; Barça kan komst Lewa vergeten

29 juni 2022, 20:17

Romelu Lukaku keert officieel terug bij Inter. De Italiaanse club huurt de sterke spits tot het einde van het seizoen van Chelsea, zo heeft Inter bevestigd op de eigen kanalen. Inter heeft geen optie of verplichting tot koop op laten nemen in de deal. De Milanese grootmacht neemt wel het gehele salaris over van de Londense topclub.

Lukaku keert daarmee terug bij de club waarmee hij zich in 2021 nog tot kampioen van de Serie A kroonde. Het leverde de Belgische aanvaller een miljoenentransfer naar Chelsea op, waar hij al in een eerder stadium speelde, maar het werd geen fraaie terugkeer. De 29-jarige Lukaku had het regelmatig aan de stok met coach Thomas Tuchel en was slechts achtmaal trefzeker. Bij Inter had hij betere statistieken: Lukaku was 64 keer trefzeker in 95 duels.

Lukaku is niet de enige spits over wie het al maanden speculeren geblazen is. Ook de naam van Robert Lewandowski prijkte dit seizoen al regelmatig op diverse voorpagina's. FC Barcelona doet er alles aan om de Poolse aanvaller over te nemen van Bayern München, maar de Duitse grootmacht is niet bereid om mee te werken aan die deal.

"Barça kan zich maar beter niet meer melden", luidde de veelzeggende conclusie van voorzitter Uli Hoeness in Duitse media. Bayern is niet bereid om mee te werken aan een vertrek van de spits, die zelf niets liever wil dan vertrekken uit de Bundesliga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen