Ünüvar baalt van weinig kansen bij Ajax: "Dat knaagde aan me"

Aangeboden door

29 juni 2022 – Naci Ünüvar wil komend seizoen vol voor zijn kans gaan bij Ajax. De kleine aanvaller beleefde een sterk seizoen bij Jong Ajax, maar een serieuze kans in de hoofdmacht bleef uit. Na een frustrerend seizoen hoopt Ünüvar komend seizoen op een stuk meer minuten.

Ünüvar baalt van weinig kansen bij Ajax: "Dat knaagde aan me"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Dat knaagde aan me", doelt Ünüvar in gesprek met het Algemeen Dagblad op het uitblijven van zijn kans. "Op basis van mijn statistieken was ik de beste speler bij Jong Ajax, maar het mocht niet zo zijn dat ik een keer bij de eerste selectie kwam. Ik had wel op meer kansen gehoopt, ja. Ik heb er met de mensen om me heen ook veel over gepraat. Daardoor kon ik er steeds beter mee omgaan en heb ik rust in mijn hoofd gevonden. En daardoor bleef ik wekelijks presteren bij Jong Ajax."

Ünüvar beseft echter dat hij nog flink wat jaren voor de boeg heeft. "Ik ben twee weken geleden 19 geworden. Ik hoef nog geen haast te hebben. Het is normaal. Het hoort erbij. En mentaal ben ik er sterker door geworden. Of dit mijn seizoen wordt? Daar ga ik vol voor." Het toptalent speelde tot dusverre pas drie wedstrijden in Ajax 1.

Afgelopen seizoen stal de aanvaller, die al op zijn zestiende voor het eerst mocht meetrainen, vooral de show in de beloftenploeg. In de Keuken Kampioen Divisie stokte zijn productie op zestien doelpunten, terwijl hij ook nog eens twaalf doelpunten voorbereidde.

Reacties

Ajax

gerelateerd