Ayoub staat voor terugkeer op Nederlandse velden: "Fysiek topfit"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 juni 2022 – In de persoon van Burak Yilmaz heeft Fortuna Sittard natuurlijk al voor een spraakmakende transfer gezorgd. Maar de kans is groot dat het niet daarbij blijft. Yassin Ayoub traint momenteel mee bij de Limburgers. Volgens Sjors Ultee is de kans 'aanwezig' dat de middenvelder ook een contract gaat tekenen.

Ayoub staat voor terugkeer op Nederlandse velden: "Fysiek topfit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo reageert Ultee althans bij Voetbal International op de vraag of Ayoub tekent bij Fortuna Sittard. "Anders zou hij nu niet meetrainen'', aldus de oefenmeester. Ayoub kent de Eredivisie als geen ander. De Marokkaan speelde tussen 2012 en 2018 171 wedstrijden voor FC Utrecht, alvorens naar Feyenoord te vertrekken. Zijn periode in De Kuip werd een minder groot succes. Ayoub kwam slechts 23 keer in actie voor de Rotterdammers, goed voor twee doelpunten en drie assists.

Twee jaar geleden maakte hij transfervrij de overstap naar Panathinaikos. Nu staat hij dus op het punt terug te keren op de Nederlandse velden. "Robby Alflen (assistent-trainer, red.) en ik kennen Yassin nog van FC Utrecht'', vertelt Ultee. "Hij heeft zich zelf bij ons gemeld. We zijn na het vertrek van Tesfaldet Tekie op zoek naar creativiteit op het middenveld. Yassin kan zich onderscheiden met dribbels, steekpasses en assists, is sterk in de duels, kan anderen helpen met zijn ervaring. Zou een mooie tandem kunnen vormen van Deroy Duarte.''

Ayoub kwam in het afgelopen seizoen slechts vier keer in actie voor Panathinaikos. Hij maakt desondanks een goede indruk op de technische staf van Fortuna Sittard. "Hij is fysiek topfit'', aldus Ultee. "Maar uiteindelijk zal Fortuna er ook uit moeten komen met Panathinaikos, waar hij nog onder contract staat, en met Yassin zelf.'' Ayoub heeft bij de Griekse topclub nog een contract tot medio 2023.

Lees ook: Ultee voorziet geen problemen met Yilmaz

Rienstra
Tegenover de mogelijke komst van de Marokkaanse middenvelder staat het vertrek van Ben Rienstra. "Dat is in goed overleg gegaan'', zegt Ultee. "Feit is dat hij mijn aanvoerder is geweest sinds de dag dat ik het als trainer overnam. Ben en ik hebben altijd heel goed kunnen samenwerken, we leefden extreem met hem mee in de periode dat hij in onzekerheid verkeerde over zijn hart. Ben wil nu kijken wat op dit moment in zijn loopbaan de beste en mooiste stap is, misschien ook richting de verdere toekomst.'' Rienstra droeg 60 keer het shirt van Fortuna Sittard.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd