D-day voor Ajax: pakken ze eindelijk door op transfermarkt?

1 juli 2022, 07:00   Bijgewerkt: 30 juni 2022, 23:46

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 1 juli. 

Nieuws

Transferblog op 1 juli

Terwijl de meeste clubs aan hun voorbereiding beginnen of zijn begonnen, wordt er ook hard gewerkt om de selecties voor het nieuwe seizoen op orde te krijgen. Wat staat er vandaag te gebeuren op de transfermarkt? Volg de laatste ontwikkelingen in het transferblog van FCUpdate.nl! Aangezien het 1 juli is en spelers definitief transfervrij zijn, kan het weleens druk worden.

Slaat Ajax eindelijk toe?

1 juli staat met rood omcirkeld in de agenda van Ajax. Vandaag start een nieuw boekjaar en dit betekent dat de Amsterdammers naar alle waarschijnlijkheid eindelijk gaan doorpakken op de transfermarkt. Ze worden al lange tijd in verband gebracht met de komst van Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal, maar de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder wacht nog altijd op de eerste versterkingen. Komt daar vandaag eindelijk verandering in? Nu Richarlison op weg is naar Tottenham Hotspur, lijkt de weg voor Bergwijn naar Ajax eindelijk open te liggen en een akkoord met Wijndal werd gisteren ook gemeld. 

Wedstrijden

SC Cambuur - SV Meppen (19.00 uur)

Sportclub Cambuur was in het afgelopen seizoen één van de verrassingen in de Eredivisie. In de eerste helft van het seizoen, althans. Na de winterstop hadden de Friezen het een stuk lastiger. Ze slaagden er desondanks wel in om hun verblijf op het hoogste niveau te verlengen. Het is nu nog moeilijk te voorspellen waar SC Cambuur volgend seizoen zal eindigen. De ploeg van trainer Henk de Jong verloor met Erik Schouden en Issa Kallon twee belangrijke spelers. Vanavond mogen de manschappen van De Jong voor het eerst weer aan de bak. Op het programma staat een ontmoeting met SV Meppen, de Duitse derdeklasser die dinsdagavond nog met 3-0 verloor van Ajax. 

Voetbal op tv

13.30 uur: Eredivisie Highlights: Seizoensoverzicht, ESPN - terugblik op het afgelopen seizoen in de Eredivisie

15.00 uur: Afscheid Mazraoui, ESPN - uitgebreid afscheidsinterview met Noussair Mazraoui, die Ajax onlangs transfervrij verruilde voor Bayern München

18.00 uur: De nieuwe start van Heracles Almelo, ESPN - Technisch directeur Nico-Jan Hoogma, hoofdtrainer John Lammers en assistent Hendrie Krüzen blikken in een special vooruit op de nieuwe start van Heracles Almelo in de Keuken Kampioen Divisie

18.30 uur: ESPN Vandaag, ESPN - actualiteitenprogramma met onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen