'Excelsior verrast en presenteert onervaren technisch manager'

30 juni 2022, 09:21

Excelsior heeft snel geschakeld na het onverwachte vertrek van technisch directeur Nick Kersten. Kersten, die met de Rotterdamse club promoveerde naar de Eredivisie, nam vorige week afscheid bij de promovendus. Zijn opvolger is inmiddels bekend.

Voetbal International en De Telegraaf weten namelijk te melden dat Excelsior Niels van Duinen gaat aanstellen als nieuwe technisch directeur. Van Duinen, de broer van oud-Excelsior spits Mike van Duinen, is nu nog werkzaam als voetbalmakelaar bij KeyUnited van Frank Schouten Guido Albers. Het wordt voor Van Duinen zijn eerste klus bij een bvo.

Dat Excelsior op zoek moest gaan naar een nieuwe technisch directeur, kwam voor de buitenwereld totaal onverwachts. De Rotterdammers draaiden namelijk een uitstekend seizoen en bekroonden dat met promotie, maar intern rommelde het al wat langer. Door een verschil en visie zijn de wegen tussen de Kralingers en die van Kersten nu gescheiden.

Voor Van Duinen, die snel gepresenteerd zal worden in Rotterdam, ligt er een grote uitdaging. Er moet een Eredivisie-waardige selectie worden neergezet, wat in ieder geval zonder topscorer Thijs Dallinga en uitblinker Mats Wieffer gaat gebeuren. Wieffer heeft getekend bij stadsgenoot Feyenoord, terwijl Dallinga hard op weg is naar het Franse Toulouse.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen