'Goed nieuws voor Ajax: Tottenham heeft Bergwijn-vervanger binnen'

30 juni 2022, 10:35

Tottenham Hotspur gaat zich versterken met Richarlison. De nummer vier van het afgelopen seizoen in Engeland heeft met Everton overeenstemming bereikt over de transfersom, nadat de Braziliaanse aanvaller eerder al zijn jawoord had gegeven. 

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano althans. Tottenham Hotspur was op zoek naar een aanvaller die de concurrentie kan aangaan met Harry Kane en Heung-min Son en is in die zoektocht dus uitgekomen bij Richarlison. De Londenaren tellen een kleine zestig miljoen euro neer voor de komst van de Braziliaan. 

Richarlison maakte in de zomer van 2018 de overstap van Watford naar Everton, nadat hij een jaar eerder zijn thuisland had verlaten. De aanvaller leek in 2017 in eerste instantie op weg naar Ajax, maar de Amsterdammers konden en wilden destijds niet de hoofdprijs voor hem betalen. Een hard gelag voor de regerend landskampioen van Nederland, want Richarlison verdiende in zijn eerste seizoen dus direct een toptransfer naar Everton. 

Mogelijk plukt Ajax nu alsnog de vruchten van de prestaties van de Braziliaan. Zoals bekend is de nummer één van Nederland al tijden in onderhandeling met Tottenham Hotspur over een transfer van Steven Bergwijn. De Engelse topclub wilde echter eerst een nieuwe aanvaller aantrekken, alvorens de Oranje-international te laten gaan. Bergwijn werd eerder deze week ook in verband gebracht met Everton, maar zijn voorkeur gaat naar verluidt nog altijd uit naar Ajax. 

Lees ook: Ajax krijgt stevige concurrentie in Bergwijn-strijd

Dybala

Tottenham Hotspur werd deze transferperiode ook genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van Paulo Dybala. De Argentijn is transfervrij na zijn vertrek bij Juventus. De Oude Dame heeft donderdagochtend officieel afscheid genomen van Dybala, die 115 keer trefzeker was voor de club uit Turijn. Hij maakt deze zomer mogelijk de gevoelige overstap naar Inter Milan, dat zich eerder al versterkte met Romelu Lukaku. De Belg vertrok vorig jaar nog voor ruim honderd miljoen euro naar Chelsea, maar zijn rentree op de Engelse velden mondde uit in een grote teleurstelling. Komend seizoen is hij op huurbasis actief voor Inter, waarmee hij in 2021 nog kampioen werd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen