'Slagvaardig Tottenham pikt bij Barcelona volgende versterking op'

30 juni 2022, 12:59

Tottenham Hotspur gaat naast aanvaller Richarlison nóg een nieuwe speler presenteren. De club uit Londen heeft met FC Barcelona een overeenstemming bereikt over de komst van Clément Lenglet. De Franse verdediger komt de Spurs één jaar op huurbasis versterken.

Dat meldt onder meer Gianluca Di Marzio donderdag. Volgens verschillende media is de deal tussen beide clubs volledig rond. Lenglet zal snel in Engeland arriveren om de medische keuring te doorstaan. Als de Fransman daar goed doorheen komt, zal hij gepresenteerd worden als nieuwste aanwinst van Tottenham Hotspur.

De Engelse club heeft geen optie tot koop opgenomen in de deal met FC Barcelona, waar hij na dit seizoen nog maar liefst vier seizoenen onder contract staat. Volgend jaar keert de overbodige centrumverdediger weer terug naar Catalonië.

Lees ook: 'Goed nieuws voor Ajax: Tottenham heeft Bergwijn-vervanger binnen'

Voor FC Barcelona is het belangrijk om (tijdelijk) van de nodige spelers af te komen, aangezien de club de salariskosten terug wil brengen. Met Lenglet is daar een eerste stap mee gezet, al betreft dit vooral een tijdelijke oplossing. De 27-jarige verdediger kwam in 2018 voor maar liefst 35 miljoen euro van competitiegenoot Sevilla.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen