Wieffer over belletje Feyenoord: "Kon het niet helemaal beseffen"

30 juni 2022 – Mats Wieffer is deze week begonnen aan zijn avontuur bij Feyenoord. De middenvelder, die maandag zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2026, zat in de auto toen de Rotterdamse club contact met hem opnam. Vervolgens hoefde de 22-jarige voetballer niet lang na te denken.

Wieffer over belletje Feyenoord: "Kon het niet helemaal beseffen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik zat in de auto en het was één of twee dagen voordat ik vakantie ging, toen ik hoorde dat Feyenoord geïnteresseerd was, vertelt Wieffer in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik kon het in het begin nog niet helemaal beseffen. Het voelt nog steeds wel onwerkelijk." Inmiddels heeft de voetballer uit Borne een aantal trainingen achter de rug bij Feyenoord en begint hij langzamerhand te wennen.

"Het besef begint wel een beetje te komen. Al is het ook nog wel onwerkelijk, want als je bij Excelsior speelt ga je er niet vanuit dat je naar Feyenoord gaat", is de middenvelder realistisch. "Maar we zijn al lekker aan het draaien, al voel ik aan mijn bovenbenen dat er hier wel anders wordt getraind. Hier wordt er meer op druk zetten getraind. Meer partijen, dat vind ik wel lekker."

Wieffer weet dat hij vanwege de moordende concurrentie bij de Rotterdammers zal moeten vechten om zijn plek, terwijl hij bij Excelsior één van de eerste spelers was die op het wedstrijdformulier werd gezet: "Ik ben niet direct voor de basis gehaald", weet het jeugdproduct van FC Twente. "Dat is ook niet logisch na zo'n goed seizoen van hen en al helemaal niet als iedereen blijft. In de voorbereiding moet ik laten zien dat ik er kan staan als anderen uitvallen.  Als volgende week iedereen aansluit zal het niveau omhoog gaan. Dan moet ik zorgen dat ik aanpoot en dat ik niet te ver achterblijf."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd