Fortuna vindt alternatief voor Ayoub, transferjackpot RKC Waalwijk

30 juni 2022, 16:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Yassin Ayoub (28) lijkt toch niet aan de slag te gaan bij Fortuna Sittard. De middenvelder stond op de eerste training van de ploeg van Sjors Ultee, maar komt er financieel gezien nog niet uit met de Limburgse club. Zij schakelen door, want de gratis op te pikken Dogan Erdogan is wél dicht bij een overgang naar Sittard.

Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag althans. De 22-jarige Erdogan is transfervrij na zijn avontuur bij Gaziantep FK, waar hij het afgelopen jaar min of meer een vaste waarde was, en kwam eerder ook uit in Turkije voor Rizespor en Trabzonspor. Tussendoor stond hij ook onder contract bij het Oostenrijkse LASK Linz, maar kon daar niet uitgroeien tot een vaste waarde.

Waar de toekomst van Ayoub ligt, is vooralsnog onbekend. Hoewel hij een doorlopend contract heeft tot en met de zomer van 2023 bij Panathinaikos, mag hij van zijn huidige Griekse werkgever vertrekken. Of er een transfersom op tafel moet komen voor Ayoub die transfervrij naar Griekenland verkaste, is niet bekend. Financieel lijken alle partijen er met elkaar voorlopig dus echter niet uit te komen.

Lees ook: Ayoub staat voor terugkeer op Nederlandse velden: "Fysiek topfit"

Transferklapper RKC Waalwijk

Voor RKC Waalwijk was er financieel donderdag ook uitstekend nieuws. Allereerst werd bekend dat Melle Meulensteen voor ongeveer een miljoen euro op weg is naar Vitesse. Alleen de officiële aankondiging op de clubkanalen ontbreekt nog, maar dat is nog slechts een kwestie van tijd.

De overgang van de gewilde Ahmed Touba is wél aangekondigd door de Eredivisie-club. De Turkse topclub Istanbul Basaksehir neemt de Algerijn over van RKC Waalwijk, voor een bedrag waar men in Waalwijk ook tevreden mee is. "Ahmed heeft de afgelopen twee seizoenen 62 wedstrijden gespeeld voor RKC en zich opgewerkt tot Algerijns international. Daarmee maakt hij nu een mooie transfer naar een top vier-club uit Turkije, wat voor ons als RKC ook de bevestiging is dat we in staat zijn om spelers dermate te ontwikkelen dat we ze aan grote clubs kunnen verkopen", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen