FIFA komt met nieuw buitenspelsysteem tijdens WK in Qatar

1 juli 2022 – Tijdens het wereldkampioenschap in Qatar wordt gebruikgemaakt van semi-automatische buitenspeltechnologie. Dat moet leiden tot minder discussies dan momenteel in de Eredivisie. Daar moet de VAR zelf lijntjes trekken op televisiebeelden, wat vorig seizoen voor de nodige ophef zorgde.

FIFA komt met nieuw buitenspelsysteem tijdens WK in Qatar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens de FIFA kan met het nieuwe systeem sneller en nauwkeurig worden vastgesteld of er sprake is van buitenspel. In de bal komt een sensor en langs het veld worden twaalf speciale camera's neergezet, die bepalen waar de spelers zich precies bevinden binnen de lijnen. Met die nieuwe technieken kan er dus makkelijker beslist worden of iemand wel of geen buitenspel staat.

Het nieuwe systeem komt niet helemaal uit de lucht vallen. De wereldvoetbalbond heeft al meerdere proeven gedaan. Zo werd tijdens de Arab Cup en het wereldkampioenschap voor clubteams al getest met het buitenspelsysteem. De afgelopen maand leidde het tot een positief advies tijdens de internationale spelregelcommissie IFAB. Nu is dus bekendgemaakt dat er tijdens het eindtoernooi gebruik gemaakt gaat worden van de nieuwste technologie.

Gianni Infantino
Het maakt FIFA-voorzitter Gianni Infantino blij. "Semi-automatische buitenspeltechnologie is een evolutie van de VAR-systemen die over de hele wereld zijn geïmplementeerd. Dit is het resultaat van drie jaar onderzoeken en testen, om het beste te bieden aan de landen, spelers en fans naar Qatar gaan."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd