Officieel: Bas Dost keert terug op de Nederlandse velden

1 juli 2022, 20:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bas Dost keert officieel terug op de Nederlandse velden. De 33-jarige spits heeft zijn transfer naar FC Utrecht afgerond, zo bevestigt de club op de officiële kanalen. De aanvaller heeft een contract voor één seizoen ondertekend in de Galgenwaard.

Dost maakt de overstap van Club Brugge, waar hij afgelopen seizoen geen onbetwiste basiskracht meer was. Desondanks had hij in het binnen -en buitenland de clubs voor het uitzoeken. Ook oude liefde FC Emmen en Feyenoord waren in de markt voor de kopsterke aanvaller, maar het verhaal van FC Utrecht overtuigde hem om terug te komen naar Nederland.

Dost beleefde zijn doorbraak bij FC Emmen, maar toonde zich pas vanaf zijn jaren bij Heracles en SC Heerenveen als topschutter. Ook in het buitenland scoorde de Oranje-international er lustig op los. Dost speelde in Duitsland voor VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt en beleefde zijn sterkste periode in Portugal, waar hij uitgroeide tot doelpuntenmachine van Sporting CP.

De achttienvoudig international van Oranje kijkt uit naar zijn avontuur in de Domstad en hoopt zijn ambities te verwezenlijken. "Ik kom hier om te presteren. Niet om af te bouwen of om aan jongere spelers uit te leggen hoe het allemaal zit in de voetballerij. Ik kom om te scoren, ben nog hartstikke fit. Dat gaan jullie nog wel zien", zegt de aanvaller tegen het Algemeen Dagblad.

Reacties

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Altijd handig, een doelpunten machine in de gelederen. Welkom Bas Dost!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen