Update: Leipzig vraagt 25 miljoen aan Ajax voor Brobbey

1 juli 2022 – Ajax nadert een akkoord met RB Leipzig over de transfer van Brian Brobbey. De Amsterdammers zetten deze zomer vol in op de terugkeer van de negentienjarige aanvaller, die zelf al weken een persoonlijk akkoord heeft met de club over een overstap. 

Update: Leipzig vraagt 25 miljoen aan Ajax voor Brobbey

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens Fabrizio Romano nadert er een akkoord tussen Ajax en Leipzig over een permanente overgang van de spits, die afgelopen halfjaar al op huurbasis voor de Amsterdammers speelde. Ajax moet vermoedelijk flink de portemonnee trekken voor de voormalig jeugdspeler: met zijn langdurige contract in Duitsland verlangt Leipzig een transfersom in de dubbele cijfers.

De onderhandelingen over een akkoord bevinden zich echter in de afrondende fase. Zelf wil Brobbey niets liever dan terugkeren naar Ajax, waar hij vorig jaar nog transfervrij vertrok. Bij Leipzig bleef zijn inbreng beperkt tot ruim tweehonderd minuten, waardoor hij zich liet verhuren aan de Amsterdamse topclub. Daar was de spits in elf Eredivisie-duels goed voor zeven doelpunten.

Ajax, dat ook een akkoord heeft bereikt met AZ over de transfer van Owen Wijndal, is op zoek naar een nieuwe nummer negen na het vertrek van Sébastien Haller. Borussia Dortmund betaalde ruim dertig miljoen euro om de international van Ivoorkust over te nemen.

Update 22.45 uur
Een akkoord tussen Ajax en RB Leipzig over Brobbey is volgens De Telegraaf niet dichterbij gekomen. Leipzig zal water bij de wijn moeten doen, aangezien de Duitsers een transfersom van 25 miljoen euro verlangen voor de spits. Ajax is bereid maximaal vijftien miljoen euro te betalen voor de aanvaller, die zelf akkoord is met een contract tot 2027.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd