Pauw over de rol van de KNVB: "Ze hebben mijn leven geruïneerd"

2 juli 2022, 10:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vera Pauw heeft hard uitgehaald naar de KNVB. In een eerder statement bracht de voormalig bondscoach van de vrouwen, die het vrouwenvoetbal in Nederland op de kaart heeft gezet, naar buiten te maken te hebben gehad met verkrachting door een hoge voetbalfunctionaris. Omdat ze dat op de kaart zette, veranderde haar rol bij de KNVB, die de informatie wel kreeg van haar, maar het jarenlang links liet liggen.

En hoewel uit onderzoek blijkt dat de KNVB veel te verwijten is over de rol die het heeft gespeeld in deze kwestie, kwam dat vooralsnog niet naar buiten in het gedrag. Toen bondscoach Sarina Wiegman vorig jaar haar eigen standbeeld onthulde in de tuin van de KNVB werd Pauw, die gezien haar rol misschien ook wel vereeuwigd zou kunnen worden, niet eens uitgenodigd. "Gepland vernederingsbeleid", laat Pauw weten tegenover het NRC. Daarmee kreeg ze naar eigen zeggen op meerdere fronten naar buiten. 

Ze heeft in het verleden haar situatie meermaals aangekaart bij de voetbalbond, maar er werd niets mee gedaan. Uit het onderzoek van de KNVB uitgevoerd door Marjan Olfers blijkt dat het klopt dat Pauw een aantal keren niet is uitgenodigd, waar dat wel 'in de rede zou hebben gelegen'. Het wordt neergezet als isolatie en framing. "Ik had in '86 meteen naar buiten moeten treden over de verkrachting", erkent Pauw zelf achteraf.

Lees ookKNVB reageert op heftige onthulling Vera Pauw

"Ze hebben mijn leven geruïneerd", vervolgt Pauw over de houding van de KNVB, die uit het onderzoek blijkt niet scherp genoeg heeft gehandeld. Ze komt er nu mee naar buiten omdat ze bang is dat de voetbalbond het over het EK van deze zomer staat, wil trekken. "Ik heb lang genoeg gewacht. Dit is mijn grens", aldus Pauw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft de KNVB toch een rare dingen gedaan en personen in de hoek gezet of op andere wijze enorm geschoffeerd, walgelijk! En die BOBO's maar de ene fles na de andere ontkurken want die hebben tenslotte beleid en de Hollandsche voetbalschool op de kaart gezet. Enorm respect voor Vera en hopelijk gaat het nu alleen maar beter en kan je alsnog de honeurs krijgen die je daadwerkelijk verdient!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net zoals in veel zaken kun je moeilijk oordelen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen