'Frenkie moet persoonlijk akkoord met Manchester United nog bereiken'

2 juli 2022, 11:02

Manchester United is sinds maandag al dichtbij een akkoord met FC Barcelona over Frenkie de Jong. Er is een consensus bereikt basisbedrag van 65 miljoen euro, alleen moet er nog gesproken worden over hoe de bonussen ingevuld gaan worden. Dat zou gaan om een bedrag van zo'n twintig miljoen euro.

Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano zaterdagochtend. Manchester United en FC Barcelona zijn het weliswaar in grote lijnen eens met elkaar, maar over alles boven de 65 miljoen euro wordt nog besproken. De Catalaanse grootmacht wil het aankoopbedrag van De Jong terugverdienen, maar heeft daarbij ook nog aanvullende eisen tot misschien wel honderd miljoen. Dat is de laatste horde die genomen moet worden tussen de al wekenlang onderhandelende clubs. 

Dat is overigens niet het enige waarover nog een akkoord moet komen. Frenkie de Jong en Manchester United hebben zelf ook nog niet gesproken over de financiële kant van het verhaal en moeten nog tot een persoonlijk akkoord komen. Hoewel er weleens wordt getwijfeld of de Nederlander wel wil spelen bij een club die niet uitkomt in de Champions League, lijkt dat wel rond te komen. 

Lees ook: 'Barcelona start grote renovatie

Manchester United wil Martinez

Naast de update over Frenkie de Jong weet Romano ook dat Manchester United een serieus bod gaat uitbrengen op Lisandro Martinez. In navolging van The Athletic meldt de journalist dat Ten Hag met zijn club er alles aan wil doen om Arsenal, dat ook serieuze belangstelling heeft, af te troeven. Daarvoor moet naar verluidt wel zo'n vijftig miljoen euro op tafel komen, want Ajax wil hem alleen voor de absolute hoofdprijs laten verkassen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen