'Leegloop Ajax zet door: Lyon meldt zich voor Tagliafico'

2 juli 2022, 14:32

Peter Bosz gaat zich vermoedelijk ook melden in Amsterdam om een speler weg te halen bij Ajax. Olympique Lyon wil een nieuwe linksachter aantrekken en nadat de komst van Feyenoords' Tyrell Malacia onmogelijk bleek door de tussenkomst van Manchester United, is Nicolas Tagliafico (29) op de radar verschenen.

Dat schrijft het Franse L'Équipe althans. Volgens het Franse medium is er wel stevige concurrentie voor de Argentijnse back, want ook FC Barcelona, Napoli en Brighton & Hove Albion zouden de verdediger van Ajax op de voet volgen. De verwachting is dat Tafliafico slechts tussen de vier en vijf miljoen euro hoeft op te brengen, omdat hij afgelopen winter de Amsterdammers trouw blijft. Als ook deze optie niets wordt, heeft Lyon nog twee alternatieven voor de linkerkant achterin, al worden die opties niet bij naam genoemd. 

Het is algemeen bekend dat Tagliafico in de zomer wil vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. De back kan al seizoenenlang een overstap maken, maar telkens viel een deal om verschillende redenen in het water. Deze zomer hoopte Ajax wederom om Tagliafico te verleiden om bij te tekenen en te blijven, maar hij sloeg ditmaal de aanbieding af. Zodoende staat Ajax op het punt om Owen Wijndal te halen, waardoor een vertrek van Tagliafico deze zomer een zekerheid lijkt.

Lees ook: Ajax ontvangt bod van 45 miljoen euro op Martinez van United

Transfers Lyon

Lyon maakte sowieso indruk op de transfermarkt tot dusver. Alexandre Lacazette werd transfervrij overgenomen van Arsenal, terwijl Corentin Tolisso op dezelfde manier werd opgehaald bij Bayern München. Beide voetballers hebben een verleden bij de Franse topclub, die onder leiding van een nieuwe eigenaar in de komende jaren weer een gooi wil doen naar de Franse landstitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen