Ajax met vijf tegengoals onderuit door fouten Delgado én Gorter

2 juli 2022, 14:49   Bijgewerkt: 2 juli 2022, 15:23

Ajax heeft de eerste oefennederlaag van de voorbereiding geleden. Na een vroege achterstand draaide Mo Ihattaren de stand hoogstpersoonlijk om (1-2), maar nadat de voormalig PSV'er na een uur werd gewisseld, ging het in de slotfase pijnlijk mis voor de piepjonge overgebleven ploeg van Alfred Schreuder. Door missers van Patrickson Delgado én keeper Jay Gorter werd het liefst 2-5. 

De oefenmeester koos met uitzondering van de geblesseerde Maarten Stekelenburg en Sontje Hansen voor vrijwel hetzelfde team als tegen SV Meppen, maar hielden de Amsterdammers die wedstrijd de nul, ging het een paar dagen later tegen SC Paderborn pijnlijk mis. Na ruim een minuut kwamen de Duitsers al op voorsprong, al greep Ajax de leiding nog wel terug.

Ihattaren maakte al snel de gelijkmaker na een fraaie combinatie met Naci Ünüvar en na ruim twintig minuten schoot hij op [a,https://www.fcupdate.nl/video/18621/ihattaren-schiet-vrije-trap-heerlijk-binnen-namens-ajax/,_blank,heerlijke wijze een vrije trap tegen de touwen]. Halverwege bracht Schreuder opnieuw veel jonge spelers in en verloor Ajax langzaam maar zeker de grip. Toen na een uur ook Ihattaren, Youri Regeer, Christian Rasmussen en Kik Pierie van het veld gingen, verloor Ajax alle regie.

De Duitse 2. Bundesliga-ploeg speelde kans op kans bij elkaar en het was aan Jay Gorter te danken dat de voorsprong nog lang op de borden bleef staan. Maar uit een corner was hij in de rebound kansloos en daarna ging invaller Patrickson Delgado bijzonder pijnlijk in de fout. De uit Equador opgepikte verdedigende middenvelder leed tweemaal balverlies in de opbouw en beide missers werden direct afgestraft (zie onder). In de absolute slotfase ging de uitkomende Gorter ook nog lelijk langs een bal, waardoor het een pijnlijk verlies werd. Daardoor ging Ajax, weliswaar zonder heel veel belangrijke spelers, onderuit en dat was gezien het spelbeeld in de tweede helft niet onverdiend. 

Opstelling Ajax: Gorter; Klaiber (46. Gooijer), Magallán (46. Aertssen), Pierie (60. Warmerdam), Baas (46. Salah-Eddine); Regeer (60. Brandes), Ünüvar (46. Giovanni), Fitz-Jim (46. Delgado); Ihattaren (60. Dall), Rasmussen (60. Enem), Banel (46. Martha).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen