'Boadu ziet kans op speeltijd slinken door nieuwe aankoop'

2 juli 2022 – Myron Boadu krijgt een extra concurrent bij AS Monaco. De club uit de Ligue 1 lijkt binnen afzienbare tijd een akkoord te bereiken met Andre Belotti, die de afgelopen seizoenen bij Torino onder contract stond. Eerder deze week maakte de Italiaanse middenmoter al bekend dat de voetballer zijn contract niet ging verlengen.

'Boadu ziet kans op speeltijd slinken door nieuwe aankoop'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

La Repubblica en RMC Sport weten dat er in Monaco een contract voor Belotti klaarligt voor drie seizoenen, waarmee hij drieënhalf miljoen euro kan verdienen. Volgens de media is er geen twijfel over mogelijk en gaan de partijen met elkaar in zee. Het is een hard gelag voor Boadu, die in zijn debuutseizoen al niet hoefde te rekenen op veel speeltijd. Met de komst van de aanvaller ziet het vooruitzicht voor de Nederlander er niet veel beter uit.

In zijn eerste jaar kwam hij 31 keer in actie in de Franse competitie, maar zelden maakte hij de negentig minuten vol. In totaal wist hij vier keer te scoren en één assist af te leveren. Geen overtuigende cijfers voor de spits, die een jaar geleden ongeveer vijftien miljoen euro kostte. Vooral in de eerste maanden na zijn transfer had de aanvaller het moeilijk. Sinds de komst van Philippe Clement kreeg hij meer minuten, maar het is de vraag hoe zijn kansen zijn als Belotti gehaald is.

Vertrouwen
Onlangs liet hij in het Algemeen Dagblad weten enorm veel vertrouwen te voelen van de Belgische oefenmeester. "Hij heeft meteen duidelijk gemaakt hoe goed hij me vond. Dat gaf me vertrouwen om te laten zien wie ik echt ben. Natuurlijk kan het nog beter, maar ik heb eindelijk het gevoel echt waardevol te zijn voor Monaco. Het eerste halfjaar was gewoon niet goed van me. Ik liet niet zien wie ik was. Ik voelde me niet vrij. Je kent de taal niet, moet de cultuur nog begrijpen, hebt een andere rol in het team. Dat kwam met de tijd."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd