'Xavi heeft genoeg gezien: Memphis mag voor tientallen miljoenen weg'

2 juli 2022, 17:50

De FC Barcelona-periode van Memphis Depay blijft mogelijk beperkt tot één seizoen. De aanvaller mag vertrekken. Hij heeft nog een eenjarig contract, waardoor de club op dit moment nog iets aan hem kan verdienen. De Nederlander kwam afgelopen zomer transfervrij naar Camp Nou omdat Ronald Koeman hem graag wilde hebben.

Xavi Hernández is minder fan van de aanvaller dan zijn voorganger. Na het ontslag van Koeman moest Memphis vaak genoegen nemen met een plek op de bank, al had dat ook met meerdere blessures te maken. De Spaanse oefenmeester vindt de Nederlander geen 'essentiële speler' in zijn selectie, waardoor de voetballer mag vertrekken. Barça heeft het financieel zwaar en kan met een verkoop van de aanvaller nog wat geld verdienen.

AS weet dat de Catalanen inzetten op een bedrag tussen de 25 en dertig miljoen euro. De zaakwaarnemer van Memphis zou al te horen hebben gekregen dat zijn cliënt niet in de toekomstplannen van Xavi voorkomt. Voorin heeft de trainer het nodige te kiezen met Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Ansu Fati en mogelijk Robert Lewandowski. Barcelona wordt al weken aan de Bayern-aanvaller gelinkt, maar een akkoord met Bayern München is er nog steeds niet.

Frenkie de Jong

Vorig seizoen was er een Nederlandse enclave in het Camp Nou met Koeman, Memphis, Frenkie de Jong en de gehuurde Luuk de Jong. De spits keerde na één seizoen terug bij Sevilla, dat hem inmiddels verkocht heeft aan PSV. De kans bestaat dat ook de achternaamgenoot snel zijn koffers pakt, aangezien Manchester United verregaande interesse heeft. Mocht die deal doorgaan, dan kan het zomaar dat er komend seizoen geen Nederlander meer onder contract staat bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Xavi is een droeftoeter eerste klas. die Torres en Aubameyang zijn alle 2 mindere spelers dan Depay. Maar ja de almachtige Xavi beslist en gaat hier spijt van krijgen. Alle Nederlanders eruit gewerkt en de gedachtegang van El Salvatore op de vuilnisbelt gegooid. Barca is diep, heel diep gezonken en wat mij betreft verleden tijd.

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Torres is dat zeker. Aubameyang is niet minder dan Memphis. Zeker als je zijn resultaten bekijkt van vorig jaar bij Barcelona.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen