'Ronaldo klopt bij Man United-bestuur aan met vertrekwens'

2 juli 2022, 18:10

Cristiano Ronaldo wil weg uit Manchester. De aanvaller wil graag in de Champions League schitteren, maar dat kan niet bij zijn huidige club. De Red Devils presteerden afgelopen seizoen slecht en moeten daardoor genoegen nemen met een ticket voor het tweede Europese toernooi, de Europa League. Na een lange bedenktijd zou de routinier hebben besloten dat die competitie niet bij zijn ambities past.

The Times meldt dat de Portugees bij de clubleiding heeft aangeklopt met het verzoek om hem te verkopen bij een goed bod. Dat nieuws komt als een donderslag bij heldere hemel, omdat de voetballer zich eerder nog lovend uitliet over de nieuwe trainer Erik ten Hag. "Ik weet dat hij het geweldig gedaan heeft bij Ajax en dat hij een ervaren coach is. Hopelijk hebben we succes. Ik wens hem het beste en laten we erin geloven dat we volgend jaar prijzen gaan winnen", vertelde hij op de website van de Engelse club.

Nu zou hij zich bedacht hebben. Ronaldo heeft in zijn imposante carrière nog nooit een jaar meegemaakt zonder Champions League-voetbal en dat wil hij graag zo houden. Daarom aast hij op een nieuw avontuur, nadat hij vorig seizoen terugkeerde bij de Red Devils. Hoewel de ploeg niet goed presteerde, liet de Portugees bij vlagen wel zijn klasse zien. Hij was achttien keer trefzeker bij de nummer zes van afgelopen seizoen. Over alle competities gezien was hij zelfs goed voor 24 goals.

Kritiek op Ronaldo

Erik ten Hag liet zich bij zijn presentatie lovend uit over de aanvaller, maar de kans dat ze gaan samenwerken lijkt een stuk kleiner als de berichten kloppen. Volgens zijn voorganger Ralf Rangnick kan dat ook voordelen hebben. Hij stelde dat Ronaldo ervoor zorgde dat zijn ploeg geen druk op de tegenstander kon zetten tijdens wedstrijden. "Cristiano heeft behoorlijk wat gescoord en ik geef hem nergens de schuld van, hij heeft het geweldig gedaan in meerdere wedstrijden, maar hij is geen pressingmonster."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen