Realistisch Ajax-talent richt zich op KKD, Klaiber aast op basisplek

2 juli 2022 – Kian Fitz-Jim hoopt dat hij komend seizoen de kans krijgt bij het eerste elftal van Ajax, maar hij weet dat de concurrentiestrijd moordend is. De middenvelder mocht tegen Sandhausen in de basis beginnen met Naci Ünüvar en Youri Regeer naast zich. Na afloop van het duel stelde Alfred Schreuder dat het talent een goede indruk heeft achtergelaten deze week.

Realistisch Ajax-talent richt zich op KKD, Klaiber aast op basisplek

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik denk dat ik nog niet echt uitgeleerd ben in de Keuken Kampioen Divisie", zegt het talent tegenover AT5 na het verloren oefenduel met de Duitse club. "Ik denk dat ik er baat bij ga hebben, als ik het hele jaar goed ga trainen en mijn plekje in de kleedkamer bij Ajax 1 heb. Ik hoop dat ik dit jaar mijn debuut mag maken."

Stiekem hoopte hij de afgelopen jaargang al op zijn eerste minuten in de hoofdmacht, maar zover kwam het niet voor de achttienjarige speler. "Het is anders gelopen. Ik heb er nog niet met Schreuder over gesproken, alleen wat korte gesprekjes gehad over het trainingskamp", erkent Fitz-Jim, die zijn goede vriend Rio Hillen zag vertrekken uit Amsterdam. Hij ging voor zijn kans bij De Graafschap. "Ik ga hem missen. Het is altijd normaal geweest om elk jaar met hem in een team te zitten. Nu is dat niet zo, dus dat is jammer."

Sean Klaiber
Niet alleen talenten kregen de kans tijdens het trainingskamp in De Lutte, ook de reservespelers van afgelopen seizoen mochten zich laten zien. Vorig seizoen stond Sean Klaiber het hele seizoen aan de kant met een blessure, maar nu kon hij drie kwartier meedoen tegen Sandhausen. "De knie voelt goed, hier en daar nog wat stijf en ik merk ook in de motoriek zelf dat het af en toe nog een beetje onwennig is. Maar het gaat wel lekker", vertelt de verdediger in gesprek met Ajax TV. Hij hoopt op veel minuten in de officiële duels. "Ik moet zo veel mogelijk spelen, zeker na vorig seizoen."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd