Brands blikt terug op Everton: "Heb niet de voldoening gekregen"

3 juli 2022, 15:04   Bijgewerkt: 3 juli 2022, 15:09

Marcel Brands keerde deze zomer in de rol van algemeen directeur terug bij PSV. De 60-jarige oud-voetballer volgt Toon Gerbrands op en laat de functie van technisch directeur voorlopig los. Tussen 2018 en 2021 was hij daar verantwoordelijk voor bij Everton in de Premier League.

"Everton is een prachtige club, maar uiteindelijk heb ik niet de voldoening gekregen die ik graag had willen hebben", aldus Brands in een interview met de NOS. "Zodra je denkt dat je een beetje de grip hebt, verlies je die ook weer heel snel. Het is verbazingwekkend hoe er met het vele geld wordt omgesprongen. Voor ons als nuchtere Nederlanders is dat soms nog steeds moeilijk voorstellen."

Na een uitstekende start had Brands het lastig in Liverpool. Carlo Ancelotti vertrok bij de club en werd opgevolgd door Rafael Benítez. "Ik heb destijds als Brugman moeten praten om Ancelotti in het zadel te kunnen houden. De eigenaren keken er heel simpel naar en zeiden: 'Er is drie keer verloren, Marcel, doe er wat aan'. Ontzettend zonde. Ancelotti is niet alleen een uitstekende trainer, maar ook een fantastisch mens."

Brands keert nu dus na vier jaar terug bij PSV, waar hij eerder al succesvol was als technisch directeur. Dat takenpakket ligt momenteel bij John de Jong. "John had juist de wens om met mij over zaken te kunnen sparren. Het is heel simpel: ons netwerk is samen gewoon veel groter, en vergeet ook het netwerk van Ruud van Nistelrooij niet. Als John zich bedreigd zou hebben gevoeld, dan had ik deze klus waarschijnlijk niet aangenomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen