Afrikaanse voetbalbond kan Europese clubs opnieuw niet verblijden

3 juli 2022 – De Afrikaanse voetbalbond heeft de Europese clubs zondag opnieuw niet kunnen verblijden: óók de komende editie van het toernooi om de Afrika Cup wordt namelijk niet in de zomer, maar in de winter gehouden.

Afrikaanse voetbalbond kan Europese clubs opnieuw niet verblijden

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft voorzitter Patrica Motsepe zondag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Het eerstvolgende toernooi om de Afrika Cup zou in eerste instantie in de zomer van 2023 worden gehouden in Ivoorkust, maar het regenseizoen heeft de Afrikaanse voetbalbond doen besluiten om het een half jaar later te organiseren. "We kunnen het risico niet nemen'', werd Motsepe geciteerd door Voetbal International. "De winter is niet ideaal vanwege de verplichtingen van Europese clubs, maar het is de enige mogelijkheid die we hebben.''

Doordat het WK in Qatar in november en december van dit jaar op het programma staat, was het naar voren halen van de volgende editie van de Afrika Cup geen optie. Het is niet de eerste keer dat het regenseizoen de plannen van de Afrikaanse voetbalbond doet wijzigen. De laatste editie van de Afrikaanse strijd, begin dit jaar gehouden in Kameroen, stond in eerste instantie voor de zomer van 2021 op het programma. Maar door het regenseizoen zou die gaan plaatsvinden in de winter van dat jaar. Daar stak het coronavirus echter een stokje door, waardoor het toernooi uiteindelijk pas in januari en februari van dit jaar werd gespeeld.

De editie van dit jaar werd gewonnen door Senegal. De Senegalezen, in Qatar één van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase, waren in de eindstrijd na strafschoppen te sterk voor Egypte. Doordat het toernooi in januari en februari werd gespeeld, moesten onder meer Ajax en PSV het een paar weken zonder hun sterkhouders doen. Waar Sébastien Haller ontbrak bij de Amsterdammers, kon toenmalig PSV-trainer Roger Schmidt geen beroep doen op Ibrahim Sangaré. Liverpool moest zelfs sterspelers Mohamed Salah en Sadio Mané missen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie