'FC Twente gaat goede zaken doen: Brenet dicht bij langer verblijf'

3 juli 2022 – Hoewel Feyenoord de komst van Joshua Brenet naar verluidt wel ziet zitten, lijkt de verdediger bij FC Twente te blijven. Volgens technisch directeur Jan Streuer zijn de nummer vier van het afgelopen seizoen in Nederland en de speler dicht bij een akkoord.

'FC Twente gaat goede zaken doen: Brenet dicht bij langer verblijf'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelde Streuer zondagmiddag na de vriendschappelijke ontmoeting tussen FC Twente en het Deense FC Nordsjaelland in gesprek met Tubantia. "Ik heb er een goed gevoel over en ik denk dat hij gaat tekenen'', aldus de technisch directeur. "Het blijft voetbal en het is natuurlijk pas zeker als er echt getekend is, maar dat komt wel goed. Het gaat alleen nog maar om enkele details, zoals de contractduur.''

Brenet maakte in januari van dit jaar transfervrij de overstap van TSG Hoffenheim naar FC Twente. Zijn rentree in de Eredivisie werd een groot succes. Brenet kwam sinds zijn komst dertien keer in actie. Hij scoorde twee keer en verzorgde eenmaal een assist. FC Twente eindigde op een knappe vierde plek en treedt daardoor binnenkort aan in de voorrondes van de UEFA Conference League. Dat doen de Tukkers naar alle waarschijnlijkheid dus mét Brenet.

De vleugelverdediger traint vanaf de eerste dag van de voorbereiding al mee en kwam in de eerste twee oefenwedstrijden ook in actie voor FC Twente. Er heerste desondanks veel onduidelijkheid over zijn toekomst. "Er waren ook andere clubs met interesse in hem'', verklaart Streuer. "Hij heeft veel afgewogen en gekeken naar wat er allemaal op zijn pad kwam. Ik snap ook wel dat hij dat heeft gedaan. We hebben veel geduld gehad. Als hij bij ons tekent, dan wordt al ons geduld natuurlijk wel beloond.''

Vlap
Brenet, die onlangs nog in verband werd gebracht met een vertrek naar Feyenoord, terwijl ook PSV naar hem had geïnformeerd, is niet de enige speler die op het punt staat om een contract te tekenen bij FC Twente. De Tukkers gaan Michel Vlap definitief overnemen van Anderlecht. Vlap speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor FC Twente, maar een langer verblijf leek in eerste instantie niet haalbaar. Nu is een definitieve transfer naar Enschede toch aanstaande.

Lees ook: FC Twente troeft Fortuna af en hoopt Vlap snel te presenteren

FC Twente heeft de smaak sowieso goed te pakken op de transfermarkt. De nummer vier van het afgelopen seizoen in Nederland nam eerder al Michal Sadilek definitief over van PSV. Daarnaast maakten Sem Steijn en Przemyslav Tyton transfervrij de overstap naar de Grolsch Veste. Steijn bezorgde zijn nieuwe werkgever zondagmiddag een 1-0 overwinning op Nordsjaelland.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd