FC Emmen grijpt naast Dost: "Maar we lagen niet onder een ei"

3 juli 2022 – FC Utrecht heeft de smaak goed te pakken op de transfermarkt. De Domstedelingen kondigen vorige week de komst van Bas Dost aan. Feyenoord had oor naar een samenwerking met de boomlange spits, terwijl hij ook kon terugkeren naar de Bundesliga of FC Emmen. Maar de keuze viel dus op FC Utrecht. En dat vinden ze in Emmen 'zonde'.

FC Emmen grijpt naast Dost: "Maar we lagen niet onder een ei"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dost droeg vorig seizoen nog het shirt van Club Brugge, dat hem in december 2020 had overgenomen van Eintracht Frankfurt. De Nederlander schoot uit de startblokken in België, maar beleefde nadien een lastige periode. Dost belandde op de bank, bleef weliswaar scoren, maar slaagde er uiteindelijk niet in om een basisplaats te veroveren. Een langer verblijf bij Club Brugge was geen optie, waardoor Dost transfervrij op zoek kon naar een nieuwe werkgever.

FC Emmen hoopte de goaltjesdief te kunnen verleiden tot een terugkeer naar Drenthe, maar zover kwam het dus niet. "Natuurlijk vind ik dat zonde'', vertelt trainer Dick Lukkien bij RTV Drenthe. "Ik had hem er graag bij gehad, maar we lagen echt niet onder een ei. We wisten dat er meer clubs in de race waren, maar het had misschien juist nu wel heel goed gepast. Ik heb het voor kennisgeving aangenomen en het is natuurlijk niet zo dat we onze pijlen alleen op Bas hebben gericht.''

Araujo
Dost zei weliswaar 'nee' tegen een terugkeer bij FC Emmen, maar dat betekent niet dat de promovendus helemaal geen positief transfernieuws had te melden Miguel Araujo is komend seizoen namelijk wel 'gewoon' te bewonderen aan de Oude Meerdijk. "Dat een speler van zijn kaliber bij ons blijft is geweldig'', aldus Lukkien, die binnenkort misschien ook Lorenzo Ebecilio aan zijn selectie toevoegt. De oud-speler van Ajax is momenteel op proef. "Hij heeft meer dan twee jaar niet gespeeld, maar we zien potentie en zullen de komende weken in hem blijven investeren en ook met hem in gesprek blijven.''

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd