'SC Cambuur richt pijlen op doelman met bijzonder rijtje clubs'

3 juli 2022, 23:32

SC Cambuur wil zich deze transferperiode graag versterken met een nieuwe doelman. In de zoektocht is de club uit Leeuwaren uitgekomen bij een avonturier. 

De Friezen hebben namelijk hun pijlen gericht op João Virgínia. Dat meldt Voetbal International althans. Virgínia staat momenteel nog onder contract bij Everton. Hoewel hij 'pas' 22 jaar is, heeft hij al heel wat avonturen achter de rug. Zo stond hij in zijn nog prille loopbaan al onder contract bij Arsenal, Sporting Portugal, Reading en Benfica

Maar bij die clubs kwam hij er niet bepaald aan te pas. Virgínia speelde vooralsnog pas veertien officiële clubwedstrijden. Namens Everton stond hij tot op heden pas drie keer onder de lat. Niet voor niets werd hij vorig seizoen verhuurd aan Sporting Portugal. Voor de Portugese topclub kwam hij acht keer in actie, waaronder in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam (4-2 nederlaag).

Virgínia heeft bij Everton nog wel een contract tot medio 2024, dus SC Cambuur zal een transfersom moeten neertellen. De Portugees moet één van de twee nieuwe doelmannen worden. Robbin Ruiter is vanaf maandag op proef bij de Friezen. Ruiter is clubloos sinds zijn vertrek bij Willem II begin dit kalenderjaar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen