'Feyenoord wees overnamebod af, Slot hoopte op investeerders'

4 juli 2022, 08:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft afgelopen winter een overnamebod ter waarde van vijftig miljoen euro naar de prullenbak verwezen. Hoewel het bedrag voor een overname relatief aan de lage kant is, zorgt het niet hebben van een investeerder voor Feyenoord wel voor problemen op de transfermarkt.

De Rotterdamse club moest vorig seizoen, maar ook dit seizoen, met bescheiden middelen te werk gaan op de transfermarkt. Voor trainer Arne Slot is dat echter niet iets nieuws, aangezien hij wist waar hij aan begon bij de Stadionclub: "Een jaar geleden wist ik al dat dit de realiteit van Feyenoord is dus daar ga ik nu niet over klagen", zegt Slot tegenover De Telegraaf. "Ik heb als trainer van AZ en afgelopen seizoen als coach van Feyenoord altijd vanuit deze verhoudingen moeten werken."

Wel is het zo dat de oefenmeester van Feyenoord, die onlangs de Rinus Michels Award voor beste trainer in de Eredivisie won, had gehoopt dat er na de Conference League-finale wat zou veranderen in Rotterdam. "Na het halen van die eindstrijd in Tirana dacht ik dat er misschien mensen zouden zijn die zeggen: 'Als dít hier al kan op deze manier, wat kan er dan als wij met z'n allen erin stappen (met geld, red.)'."

Dat is voorlopig nog niet gebeurd, waardoor Feyenoord - dat het ook nog eens moet doen zonder technisch manager Frank Arnesen - zijn creativiteit moet gaan gebruiken. In de winter waren er volgens de ochtendkrant echter wel mogelijkheden voor een overname. 'Feyenoord heeft afgelopen winter aangegeven dat de club niet voor een minimaal bedrag (er was een bod van 50 miljoen euro) wordt verkocht. Met dergelijke bedragen zou Feyenoord niets kunnen uitrichten en zou transfergeld er al in één transferperiode doorheen zijn gejaagd', valt er te lezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen