Arsenal legt flink bedrag neer en versterkt zich met Gabriel Jesus

4 juli 2022 – De deal hing al een tijdje in de lucht, maar Gabriel Jesus is sinds maandag officieel speler van Arsenal. De Braziliaanse spits komt voor ongeveer vijftig miljoen euro over van Manchester City, waar hij na de komst van Erling Haaland niet meer nodig was.

Arsenal legt flink bedrag neer en versterkt zich met Gabriel Jesus

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met dat nieuws komen Arsenal en Manchester City maandagochtend. De transfer werd al lange tijd aangekondigd door de Engelse media, maar liet nog even op zich wachten door de hoge vraagprijs van Manchester City. Uiteindelijk zijn beide clubs er uitgekomen, waardoor Jesus zich de vierde zomeraanwinst van The Gunners mag noemen.

Jesus komt in het rijtje van recordaankopen voor de Londense club, die eerder spitsen als Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandere Laccazette voor enorme bedragen naar Noord-Londen haalde. Jesus wordt gezien als opvolger van deze twee spelers, die inmiddels allebei vertrokken zijn bij Arsenal. Jesus was voor Arsenal het belangrijkste doelwit voor deze transferperiode.

De 25-jarige Jesus maakte in 2017 de overstap naar Manchester City, waar hij ook de nodige minuten heeft gemaakt. Echter kampte het Braziliaanse talent continu met concurrentie, waardoor hij nooit een vaste waarde is geworden in de ploeg van Pep Guardiola. Door de komst van Haaland verdween het perspectief op speeltijd volledig, waardoor hij nu elders zijn geluk gaat zoeken. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd