BREAK! Ajax verbreekt transferrecord voor Steven Bergwijn

4 juli 2022, 10:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Tottenham Hotspur hebben een mondeling akkoord bereikt over Steven Bergwijn. De aanvaller wordt de duurste speler uit de clubgeschiedenis van de Amsterdammers en neemt daarmee het stokje over van Sébastien Haller. Waar de spits anderhalf jaar geleden 22,5 miljoen euro kostte, gaat de Nederlander voor dertig miljoen euro de overstap maken. De Eredivisie-kampioen wil hem vandaag nog medisch laten keuren, weet De Telegraaf.

Nu de Londenaren en de Amsterdammer akkoord zijn, lijkt niets een transfer meer in de weg te staan. De voetballer bereikte vijf weken geleden al een akkoord met de club, waar hij in de jeugdopleiding speelde. In eerste instantie wilden Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar niet verder gaan dan 25 miljoen euro voor de buitenspeler, die ook als aanvallende middenvelder op spits uit de voeten kan. Uiteindelijk besloot het duo toch om in zee te gaan met de vraagprijs van de Engelsen.

De afgelopen drie transferperiodes werd de aanvaller al gelinkt aan de Amsterdammers, maar destijds kwamen de partijen telkens niet tot een akkoord. Antonio Conte beloofde Bergwijn afgelopen winter op meer speelminuten, maar dat bleken uiteindelijk loze woorden te zijn. Daarom wilde de international van het Nederlands elftal nu niets liever dan vertrekken bij Spurs.

Everton afgetroefd

Everton wilde ook in zee met de aanvaller, maar dat zag de voetballer niet zitten. Hij wilde niets liever dan terugkeren in Amsterdam. Dat terwijl Spurs hem liever wilde verkopen aan de competitiegenoot. De Telegraaf weet dat the Toffees maar liefst veertig miljoen euro wilden betalen voor de buitenspeler. Eerder meldde het medium al dat de aanvaller bij de Premier League-club ook meer kon verdienen, maar dat heeft zijn keuze dus niet beïnvloed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goeie speler ,maar 30 mil is echt veelste veel voor hem. Is gewoon een speler die de ene keer geweldig is en dan weer 3 wedstrijden onzichtbaar .

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En daarvan gaat ook nog een aardig bedrag naar PSV 😂

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

30 miljoen!😂 nou gefeliciteerd met het koopje van de week.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen