Waarom De Ligt er verstandig aan doet om naar Chelsea te gaan

4 juli 2022, 14:36   Bijgewerkt: 4 juli 2022, 15:06

Chelsea doet er alle aan om Matthijs de Ligt deze zomer op te pikken bij Juventus. De Londense club ziet in de Nederlandse verdediger de ideale versterking voor de defensie, die wat uit elkaar gevallen is door het vertrek van Andreas Christensen en Antonio Rüdiger. Waarom zou een transfer naar The Blues voor de 22-jarige verdediger een goede stap zijn?

Toen De Ligt de stap maakte naar Juventus was het grootste deel van Nederland lovend enthousiast over zijn transfer. De jonge verdediger, die bij Ajax enorm veel indruk maakte, kon bij de Oude Dame samen gaan spelen met de ervaren Leandro Bonucci en Giorgio Chiellini. Daarnaast zou de verdediger gaan spelen in de Serie A, dé competitie waarin het verdedigen op een hele andere manier bekeken wordt als over de rest van de wereld. De Ligt zou daar alleen maar beter kunnen worden.

De voorwaarden waren uitstekend voor De Ligt, maar vlekkeloos verliep het niet direct in Turijn. In zijn eerste jaar pendelde hij tussen de basis en de bank, maar de oud-Ajacied ontpopte zich in de afgelopen twee seizoen wel tot een vaste basisspeler. De in Leiderdorp geboren voetballer wisselde goede momenten echter af met matige momenten. Het was nog niet de De Ligt die bij Ajax enorm imponeerde.

Dat had voornamelijk te maken met de andere manier van spelen. Bij Ajax werd de 22-jarige voetballer in alle facetten van het spel betrokken. De Ligt moest zijn mannetje uitschakelen, maar moest ook zorgen dat de opbouw van de Amsterdammers goed verliep. Bij Juventus is dat heel anders. Daar heeft De Ligt één belangrijke taak en dat is uitschakelen van zijn directe tegenstander.

Twijfels bij Oranje

Hoe De Ligt bij Ajax naar voren kon stappen om het duel met zijn tegenstander aan te gaan, is dat bij Juventus voornamelijk wachten tot de spits in zijn buurt komt. Een hele andere manier van verdedigen, waar De Ligt duidelijk beter in is geworden. Echter lijkt zijn ontwikkeling op alle andere vlakken (te veel) stil te hebben gestaan.

Kenmerkend daarvoor is dat De Ligt geen zekerheidje meer is in het Nederlands elftal.

Ajax-verdediger Jurriën Timber lijkt een goede gegadigde om zijn positie in het hart van de defensie over te nemen tijdens het WK. Met zijn verdedigende én opbouwende kwaliteiten lijkt Timber momenteel verder dan zijn voorganger bij Ajax. Een transfer naar Chelsea zou voor De Ligt wellicht wel eens heel goed kunnen uitkomen

In Engeland lonkt namelijk een ander soort manier van spelen. De Ligt kan de ervaring die hij op het gebied van verdedigen heeft opgedaan meenemen naar Londen, waar hij zich daar weer gaan ontwikkelen tot een completere verdediger. Zijn voetballende kwaliteiten, waar De Ligt bij Ajax veel lovende kritieken over kreeg, vallen momenteel namelijk minder vaak op.

Voor de jonge verdediger, die het verder uitstekend naar zijn zin heeft in Italië, is het een belangrijke keuze in zijn carrière. Gaat hij de uitdaging als leider van het nieuwe Juventus aan, of kiest hij voor een avontuur bij Chelsea? Met het oog op het WK en zijn ontwikkeling lijkt laatstgenoemde optie geen gekke keuze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen