Felbegeerde Phillips maakt droomtransfer naar Manchester City

4 juli 2022, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City heeft maandagochtend Kalvin Philips gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De 26-jarige middenvelder komt over van Leeds United. De Cityzens betalen naar verluidt een transfersom van 58 miljoen voor de Engels international.

De komst van Phillips, die op het lijstje stond bij veel clubs uit de Premier League, hing al een tijdje in de lucht. Phillips maakte in de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door bij Leeds United, waar hij één van de uitblinkers was. Nu wacht voor de verdedigende middenvelder een grote stap omhoog naar de kampioen van Engeland.

Phillips krijgt in ieder voldoende tijd om te wennen in Manchester, aangezien hij zich voor maar liefst zes seizoenen heeft verbonden aan de Engelse grootmacht. Manchester City heeft met Phillips de gewenste versterking voor op het middenveld binnen. De club zag eerder Fernandinho vertrekken, maar dreigt ook Bernardo Silva te verliezen.

Lees ook: Domper voor Guardiola: 'Middenvelder geeft jawoord aan Barça'

Phillips is de derde zomeraanwinst voor Manchester City. Eerder legde de club de Noorse topspits Erling Haaland vast en onlangs werd keeper Stefan Ortega gepresenteerd. Ortega, die vorig seizoen ook even in beeld was bij PSV, zal in Manchester fungeren als tweede doelman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen