Barça begint drukke transferzomer met langverwachte komst Kessie

4 juli 2022, 14:08

Franck Kessié mag zich officieel speler van FC Barcelona noemen. De transfervrije overstap hing al maanden in de lucht, maar was tot op heden niet wereldkundig gemaakt door de club. Dat is nu wel gebeurd. De middenvelder tekent een vierjarig contract in Camp Nou en heeft een gelimiteerde afkoopsom van vijfhonderd miljoen euro.

De middenvelder maakte de afgelopen seizoenen furore bij AC Milan. De Italiaanse landskampioen wilde maar wat graag met Kessié verder, maar de Ivoriaan wilde gebruikmaken van zijn transfervrije status. Het levert hem nu een mooi contract op in Camp Nou, waar hij wordt gezien als welkome versterking. De voetballer is namelijk een heel ander type dan de huidige middenvelders van de ploeg. Waar Sergio Busquets, Pedri, Gavi en Frenkie de Jong aan de bal het best zijn, blikt de nieuwkomer uit met zijn loopvermogen en duelkracht.

Kessié is de eerste nieuwkomer, maar zeker niet de laatste. President Joan Laporta liet afgelopen weekend al weten dat Andreas Christensen dinsdagmiddag gepresenteerd wordt. Hij maakt transfervrij de overstap van Chelsea naar Camp Nou en moet de defensie van nieuw elan voorzien. Daarnaast blijft de club hopen dat Sevilla-verdediger Jules Koundé en Robert Lewandowski na de zomer in het blauw-rode tenue te zien zijn. Hoewel de spits graag wil, lijkt Bayern München vooralsnog niet mee te werken.

Frenkie de Jong en Memphis Depay

Ook qua uitgaande transfers kan er het nodige gebeuren, waarbij het vooral gaat om de Nederlanders Frenkie de Jong en Memphis Depay. De middenvelder wordt al wekenlang in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, maar Laporta liet onlangs weten dat de voetballer wat hem betreft niet weg hoeft. Memphis wordt ondertussen gelinkt aan Tottenham Hotspur, aangezien de mogelijke komst van Lewandowski gevolgen voor zijn perspectief heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen